Pārlekt uz galveno saturu

Vasaras izlaidumus atklāj Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

15. jūnijā izlaidumā jaunos absolventus sveica LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), kas jau tradicionāli kā pirmā iesāk universitātē vasaras izlaidumu laiku. Šogad ESAF pamatstudiju un maģistrantūras programmas absolvēja 120 jaunie sociālo zinātņu speciālisti ekonomikā, socioloģijā un vadībā. No tiem 66 ieguva bakalaura grādu, bet 54 absolventi – maģistra grādu.

“Latviešiem ir tāds teiciens, ka cāļus skaita rudenī, bet mēs universitātē jūnija mēnesī skaitām absolventus. Ar lepnumu varu paziņot, ka šogad Latvijas Lauksaimniecības universitāti absolvē 944 absolventi un 185 no tiem – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti. Jūs varat būt lepni, jo absolvējat augstskolu tādā zīmīgā laikā. Pirmkārt, šogad jūsu fakultāte atzīmēs 50 gadu jubileju, tāpēc esat aicināti rudenī uz absolventu salidojumu. Otrkārt, augstskolai šogad aprit 80 gadi, kopš tā atrodas Jelgavā, bet augstskolas saknes iesniedzas 155 gadus senā vēsturē, kopš Latvijā ir lauksaimniecības izglītība. Treškārt, rudenī valstī svinēsim simtgadi, bet jau 21. jūnijā atzīmēsim lielākās baroka pērles Baltijas valstīs - Jelgavas pils - 280 gadu jubileju,” izlaidumā absolventus uzrunāja LLU rektore, profesore Irina Pilvere.

Kā pirmie diplomus saņēma 45 akadēmiskā bakalaura studiju programmas “Ekonomika” absolventi, no tiem Alinai Aminovai tika pasniegta dekānes pateicība par aktīvu organizatorisko darbu fakultātē. Profesionālā bakalaura studiju programmā “Komercdarbība un uzņēmumu vadība” studijas noslēdza pieci absolventi, vadības virziena pamatstudiju programmā “Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari” – septiņi studenti, bet socioloģijas virziena programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” diplomus saņēma deviņi jaunie absolventi.

Savukārt maģistra studiju programmas absolvēja 54 absolventi, no tiem 35 akadēmisko maģistra studiju programmu  “Ekonomika”,  četri – akadēmisko maģistra studiju programmu “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, 11 – profesionālo maģistra studiju programmu “Projektu vadība” un četri – profesionālo maģistra studiju programmu “Uzņēmējdarbības vadība”. Dekānes pateicību par izciliem un teicamiem sasniegumiem maģistra studijās saņēma maģistra studiju programmas “Ekonomika” absolvente Līva Graudiņa un maģistra studiju programmas “Uzņēmējdarbības vadība” absolvente Sandra Kumačeva.

“Ceru, ka augstskola jums ir devusi ne tikai pamatzināšanas, lai varētu darboties savā izvēlētajā virzienā un nozarē, bet arī pārliecību, pacietību un spēju sadarboties komandā. Tās ir svarīgākās prasmes, ko varat ielikt savā ceļasomā, un tās noteikti būs noderīgas. Bieži uzņēmēji saka, ka darba tirgū zināšanas var papildināt, bet loģika un skaidrais saprāts ir tas, ko var iedot augstskola. Tas palīdz atrisināt dažbrīd pat neiespējamus uzdevumus. Vēlu jums veiksmi turpmākajos dzīves ceļos un arī turpmākajās studijās,” izlaiduma svinīgajā sēdē teica ESAF dekāne, profesore Andra Zvirbule.

Fakultāte aktīvi sadarbojas ar dažādām ārvalstu augstskolām, t. sk. Zviedrijā, tāpēc absolventus izlaidumā sveica arī Zviedrijas vēstniece Latvijā Annika Jagander, kura universitātei uzdāvināja zviedru pētnieka Karla Lineja 11 grāmatas par augu valsti, lai studenti un arī absolventi var papildināt savas zināšanas. “Vēstnieces dalība izlaidumā ir apliecinājums fakultātes varēšanai starptautiskā līmenī, ko pierāda tas, ka šogad uzņemam pirmos studentus jaunajā Baltijas valstu kopīgajā maģistra studiju programmā “Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana”, kas tapusi sadarbībā ar Zviedrijas kolēģiem,” teica dekāne A. Zvirbule.

Izlaiduma noslēgumā LLU rektore I. Pilvere absolventus aicināja izmantot izaicinājumus, ar ko nāksies saskarties darba dzīvē un turpmākajās studijās, kā arī atgādināja, ka ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater.

Kā nākamie diplomus 18. jūnijā saņems Vides un būvzinātņu fakultātes absolventi (plkst. 11.00) un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventi (plkst. 15.00), bet pirmssvētku nedēļā LLU absolvēs vēl četru fakultāšu absolventi. Izlaidumu laiks noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu.

ESAF absolventu izlaiduma fotogrāfijas lejupielādēt var šeit.

Pievienots 15/06/2018