Pārlekt uz galveno saturu

Jaunie vides un būvzinātņu speciālisti saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

18. jūnijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Aulā norisinājās Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) absolventu izlaidums, kur diplomus saņēma 95 būvniecības, zemes ierīcības, ainavu arhitektūras un plānošanas, vides un ūdens saimniecības jaunie speciālisti. No tiem 66 ieguva bakalaura grādu, bet 29 – maģistra grādu.

“Ar ko šis gads ir īpašs? Tiek svinēta Latvijas simtgade, kāds no jums ir iestādījis koku, noskrējis simtgades maratonu vai kā citādi atzīmējis šo īpašo notikumu. Šis ir laiks, kad hidromeliorācijas specialitāte, ko šobrīd turpina vides un ūdenssaimniecības specialitāte, svin savu 70 gadu jubileju, bet pats svarīgākais, ka šo fantastisko notikumu vidū esat jūs, Vides un būvzinātņu fakultātes 2018. gada absolventi. Kādi tad ir simtgades absolventi? 95 apbrīnojumi, jauni speciālisti un savas jomas profesionāļi, kuri jau veido un turpinās veidot mūsu dzīves telpu – optimāli sadalīt zemes gabalus, nodrošinās drošu un ilgtspējīgu būvi vai veidos ekoloģiski estētisku un sociāli kvalitatīvu vidi. Absolventi, jūs esat aktīvi un radoši, ne velti starp jums ir tik daudz universitātes aktīvistu un stipendijas ieguvēju. Šodien iegūtais diploms palīdzēs būt vēl pārliecinošākiem un drosmīgākiem, kā arī palīdzēs sasniegt jūsu izvirzītos mērķus,” uzrunā teica LLU Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne Daiga Zigmunde. "Novēlu nepazaudēt sevi, noticēt gan sev, gan savām zināšanām un idejām, turpināt pētīt, atklāt un spēt iedvesmot arī citus,” turpināja D. Zigmunde.

Šogad profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas diplomus ieguva septiņi studiju programmas "Vide un ūdenssaimniecība” absolventi, četri "Zemes ierīcība” speciālisti, 20 studiju programmas "Būvniecība” absolventi un 18 studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana” speciālisti.

Savukārt 2. līmeņa nepilna laika profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Būvniecība” beidza septiņi absolventi, bet 1.līmeņa nepilna laika profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Būvniecība” absolvēja 10 speciālisti.

Savukārt maģistra studiju programmas absolvēja 29 augstākā līmeņa studiju programmu absolventi, no tiem viens akadēmisko augstāko izglītības studiju programmu "Zemes ierīcība”, trīs - akadēmisko maģistra studiju programmu "Ainavu arhitektūra un plānošana”, desmit - akadēmisko izglītības maģistra studiju programmu "Vide, ūdens un zemes inženierzinātnes”, seši - profesionālo maģistra studiju programmu "Būvniecība” un deviņi – profesionālo maģistra studiju programmu "Ainavu arhitektūra un plānošana”.

LLU rektore Irina Pilvere uzskata, ka šodien saņemtie diplomi ir apliecinājums gribasspēkam, neatlaidībai un varēšanai. “Mīļie absolventi, lai jums visās dzīves gaitās pavada veiksme un spēja būt nedaudz ātrākiem kā konkurentiem, jo jūs jau šobrīd esat saņēmuši diplomu par tādas specialitātes iegūšanu, kā nozares pārstāvji ir pieprasīti ne tikai Latvijas, bet arī pasaules darba tirgū. Aicinu izmantot izaicinājumus, ar ko nāksies saskarties darba dzīvē un turpmākajās studijās, kā arī ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater,” pasākuma noslēgumā uzrunā absolventus un klātesošos sveica LLU rektore Irina Pilvere.

Šogad LLU absolvē 733 jaunie speciālisti dažādās studiju programmās. Kā nākamie diplomus saņems 21. jūnijā Informācijas tehnoloģiju fakultātes un Meža fakultātes jaunie speciālisti, savukārt 22. jūnijā absolventu pulkam pievienosies Tehniskās fakultātes un Lauksaimniecības fakultātes jaunie nozares pārstāvji. 

Vides un būvzinātņu fakultātes izlaiduma absolventu bildes lejupielādēt var šeit.

Pievienots 18/06/2018