Pārlekt uz galveno saturu

ITF jaunie absolventi nepieciešami visu nozaru attīstībai

Attēla autors: No LLU arhīva

21. jūnijā LLU Aulā diplomus saņēma 66 Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) absolventi, no kuriem 49 absolvēja bakalaura studiju programmas un 17 – maģistra studiju programmu "Informācijas tehnoloģijas".

"Attīstoties tehnoloģijām, kā arī zināšanu nodošanas veidiem, ko pamatīgi ietekmē IT nozare, aug arī universitāte. Universitāte vairs nav tikai zināšanu sniedzēja, bet gan tā ir kā kopēja platforma, kur ar vieslekciju un uzņēmēju palīdzību studentiem tiek sniegtas ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī darba vidē nepieciešamās praktiskās. Latvijas Lauksaimniecības universitātē gan absolventi, gan nākamie studenti var augt kā personības. Es ceru, ka jūs, 2018. gada ITF absolventi, šo iespēju izmantojāt. Lai ko arī jūs izvēlētos darīt, turpināt studēt, veidot karjeru, dibināt ģimeni vai arī ceļot, lai jums viss izdodas," absolventus uzrunāja LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols.

Kā pirmie diplomus ieguva akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas "Datorvadība un datorzinātne" 31 studenti, kuri studiju laikā iemācījās pārzināt un izmantot lietojumprogrammas, līdzekļus un metodes informācijas tehnoloģiju problēmu risināšanai, apguva programmēšanas valodas, kā arī analizēja informācijas tehnoloģiju nozares jautājumu izmantošanu ekonomikā, uzņēmējdarbībā, ražošanā, valsts pārvaldē un citās dzīves sfērās. Jaunajiem speciālistiem studiju laikā bija iespējams iegūt Microsoft, Cisco un ECDL sertifikātus, kas paplašina iespējas darba tirgū. Bet studiju programmu "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai" beidza 18 jaunie speciālisti, kuri studiju laikā  apguva programmēšanas valodas, modelēšanu, interneta lapu veidošanu, datu bāzu veidošanu un izmantošanu, kļūstot par augstas kvalifikācijas speciālistiem programminženierijas jomās, tādējādi pašlaik ir gatavi profesionāli iekļauties programmatūras izstrādes projektos.

Savukārt inženierzinātņu maģistra grādu informācijas tehnoloģijās saņēma 17 akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas" absolventi. Absolventi studiju laikā sagatavoti patstāvīgai zinātniskās pētniecības darbībai informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, kā arī speciālisti orientēti uz sekojošiem IT virzieniem: ražošanas datorvadības sistēmas, sistēmanalīze un informācijas tehnoloģijas biosistēmās.

Izlaiduma noslēgumā LLU Studiju prorektors Aigars Laizāns novēlēja, lai ikvienam ir vēlme turpināt studēt, attīstīties un izzināt, kā arī atgādināja, ka ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater.

Kā nākamie diplomus 22. jūnijā saņems Tehniskās fakultātes absolventi (plkst. 11.00) un Lauksaimniecības fakultātes absolventi (plkst. 15.00). Savukārt izlaidumu laiks noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu.

Informācijas tehnoloģiju fakultātes absolventu izlaidumu bildes lejupielādē šeit.

Pievienots 21/06/2018