Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" gatavojas jaunajai sezonai

Attēla autors: No LLU arhīva

Gatavojoties jaunajai sezonai, HK “Zemgale/LLU” 2018. gada 7. augustā aizvadīja pirmo pārbaudes spēli ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vicečempionu vienību “SKA-Neva”. Viesi izcīnīja uzvaru ar rezultātu 1:7 (0:1; 1:2; 0:4), norādot jelgavniekiem uz to, kas viņiem būtu jāuzlabo savā sniegumā.

HK “Zemgale/LLU” jaunais komandas sastāvs līdz spēlei aizvadīja vien sešus treniņus, un pirmā pārbaudes spēle bija paredzēta, lai “kaujas apstākļos” ieraudzītu savas vājās vietas, tāpēc arī nebija liels pārsteigums, ka “SKA-Neva” jau pirmajās sekundēm pārņēma spēles vadību, līdz ar to arī pirmajās divās minūtēs veica vismaz piecus metienus jelgavnieku vārtu rāmī. Par labu “Zemgale/LLU” var teikt, ka vārtos pārliecinoši stāvēja vārtsargs Reinis Petkus #45, atvairot neskaitāmos metienus. Pārējie puiši arī pašaizliedzīgi cīnījās vārtu priekšā, bet diemžēl nespēja izveidot daudz ātru pretuzbrukumu un trešdaļas laikā izdarīja tikai vienu metienu pretinieku vārtu rāmī. Vienīgos vārtus pirmajā trešdaļā guva Svjatoslavs Grebenščikovs (piespēles D. Orlovičs-Grudkov, A. Polodjan), kad jelgavnieki trešdaļas vidū palika mazākumā – 0:1.

Otrā trešdaļā spēle kaut cik izlīdzinājās, jo HK “Zemgale/LLU” spēlētāji saprata, ka var pretoties pretiniekam. Bija krietni vairāk uzbrukumu, tomēr vēl pietrūka saspēles un sapratnes starp spēlētājiem. Jelgavnieku treneri bija gatavi tādai spēles attīstībai un aicināja nepieļaut noteiktas taktiskas kļūdas, bet diemžēl tās tika pieļautas. “SKA-Neva” izmantoja savas iespējas un guva divus vārtus – 0:3. Vārtus guva Kirils Petkovs un Denis Orlovičs-Grudkovs (viena rezultatīvā piespēle arī D. Orlovič-Grudkova kontā). Trešdaļas laikā izcēlās sadursme starp Krišu Grundmani un Svjatoslavu Grebenščikovu pie “Zemgale/LLU” vārtiem. Pretinieku uzbrucējs bija neapmierināts par aktivitāšu kavēšanu viņu vārtu priekšā un pielietoja dūres, lai pierādītu savu taisnību. Jāpiemin, ka šis jau bija trešais Grebenščikova izraisītais kautiņš. Uz sodīto soliņa viņš skaļi paziņoja, ka izrēķināsies ar noteikto nacionalitāti un spēles galvenais tiesnesis Krišs Kupčus noraidīja viņu līdz spēles beigām. Otrās trešdaļas nobeigumā cerības stars iespīdējās arī “Zemgale/LLU” komandā, jo pēc Ričarda Bernharda #15 piespēles atbildes vārtus guva Kristers Bormanis #19 – 1:3. Otrajā trešdaļā savainojumu guva “Zemgale/LLU” aizsargs Rinalds Rosinskis #14, kurš komandā atgriezies pēc sezonas, ko aizvadīja, spēlējot Norvēģijas klubā “Tønsberg Vikings”. Savainojums nepatīkams, bet līdz sezonas sākumam Rosinskis varēs atgriezties uz laukuma.

Trešā trešdaļa sākās ar jelgavnieku intensīvu pretestību, bet tā neilga pārāk ilgi. Trešdaļas sestajā minūtē “SKA-Neva” guva ceturtos vārtus un nākošajās trijās minūtēs iesita vēl trīs ripas, līdz ar to tika panākts rezultāts – 1:7. Ar vārtu guvumiem izcēlās Nikolajs Knižovs, Kirils Petkovs, Vladislavs Cicjura un Artjoms Nikolajevs (rezultatīvas piespēles P. Kukšteļ, M. Tihonovs, D. Orlovičs-Grudkovs, A. Polodjan). “Zemgale/LLU” līdz trešdaļas beigām mēģināja veidot uzbrukumus, bet metienu pa vārtiem bija krietni par maz, lai mainītu rezultātu un spēle noslēdzās bez jauniem vārtu guvumiem – 1:7. Trešdaļas pēdējās divpadsmit minūtes vārtus sargāja vārtsargs Rihards Cimeremanis #1 un viņam izdevās nostāvēt “sausā” līdz spēles beigām.

Vismaz pēcspēles metienu sērijā “Zemgale/LLU” uzvarēja, jo četrās sērijā vienīgos vārtus guva Kristers Bormanis #19.

“Zemgale/LLU” pārbaudes spēles sastāvs: vārtsargi – Reinis Petkus, Rihards Cimermanis; uzbrucēji – Māris Miezis, Aleksandrs Novikovs, Raivis Kurnigins, Ričards Bernhards, Jurijs Moiseičenko, Artjoms Ogorodņikovs, Kristers Bormanis, Jānis Kārkliņš, Kristaps Millers, Rūdolfs Prūsis, Valentīns Feoktistovs, Marks Mežsargs; aizsargi – Krišs Grundmanis, Krišjānis Reinfelds, Rimants Zeilis, Rinalds Rosinskis, Iļja Makarovs, Reinis Švēdenbergs, Aleksejs Popovs, Mārtiņš Mežulis, Niklavs Balgalvis.

Nākamo pārbaudes spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs 2018. gada 17. augustā Rīgā (Volvo SC ledus hallē), kur tiksies ar Optibet hokeja līgas vienību “Prizma”. 

Pievienots 08/08/2018