Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pilī skatāma meža tematikai veltīta gleznu izstāde

Līdz septembra beigām LLU Aulas foajē skatāma Jelgavas mākslinieka Ulda Zutera gleznu izstāde “Mežā dzimu – mežā augu”. Savus pirmos apmeklētājus tā sagaidīja 16. augustā, kad notika izstādes atklāšana. Jelgavas pilī Ulda Zutera gleznas nav pirmo reizi, bet pirmo reizi šajā vietā atklāta viņa personālizstāde.

Izstādē “Mežā dzimu – mežā augu” apskatāmas dažādos laika periodos un gadalaikos gleznotas meža ainavas. Vienuviet izvietotas mākslinieka Ulda Zutera 20. gs. 90. gados veidotās gleznas un mūsdienās tapušās.

Ideja par gleznu izstādi LLU Muzeja vadītājai Gintai Linītei radās pavasarī, kad Valsts meža dienesta pārstāvji izteikuši vēlmi atzīmēt organizācijas 25 gadu jubileju pilī un jautājuši, vai augusta beigās Aulas foajē arī būs gleznu izstāde. Tobrīd apmeklētājiem bija skatāma īpašā Jelgavas mākslinieku gleznu izstāde, kurā atradās arī U. Zutera gleznas.

“Parasti vasaras periodā mēs pilī neorganizējam izstādes, taču Valsts meža dienesta jubileja bija ļoti nopietns iemesls, lai tādu atklātu. Kad uzrunājām Uldi, zinājām, ka viņa daiļradē ir daudz ainavu, taču nevarējām iedomāties, ka tajās ir tik daudz meža un koku,” stāsta G. Linīte.

Pats izstādes autors Uldis Zuters stāsta, ka meža tēma viņa daiļradē nav nejaušība un ar izstādes nosaukumu nav melots, jo dzīvo pārdesmit metru attālumā no Langervaldes meža un bieži viņš tā arī jūtas, ka dzīvojot mežā. Atliekot vien paskatīties pa logu, un gleznas ideja ir tapusi.

Gleznu izstāde “Mežā dzimu – mežā augu” apskatāma LLU Aulas foajē, Jelgavas pilī katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00. Turklāt visas izstādē izvietotās gleznas ir iespējams iegādāties, sazinoties ar mākslinieku.

Pievienots 16/08/2018