Pārlekt uz galveno saturu

LLU pirmkursnieku sacensības sākas ar ESAF vīriešu un LF sieviešu uzvarām

Attēla autors: No LLU arhīva

10. septembrī plkst. 18.15 ar basketbola 3 pret 3 sacensībām sieviešu un vīriešu konkurencē tika atklātas kārtējās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 1. kursa studējošo jauniešu sporta sacensības. Sievietēm pirmo vietu izcīnīja Lauksaimniecības fakultātes (LF) komanda, bet vīriešiem uzvaras laurus plūca Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) kvartets.

Pirmkursnieku sacensības basketbolā 3 pret 3 sievietēm spēja pulcēt 4 komandas – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Meža fakultāte, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte un Lauksaimniecības fakultāte. Savu pārspēku basketbola prasmēs parādīja Lauksaimniecības fakultātes meitenes, kas aiz sevis otrajā vietā atstāja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes sāncenses, tādējādi izvirzoties pirmkursnieku sacensību kopvērtējuma galvgalī pēc pirmā posma. Trešajā vietā ierindojās Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komanda, bet ceturtajā vietā palika Meža fakultātes kvartets.

Savukārt vīriešu turnīrā kopumā piedalījās 7 fakultātes. Jau no pirmajām spēlēm varēja noprast, ka katra no komandām vēlas iesākt pirmkursnieku sacensības ar uzvaru un nevienam negrib griezt ceļu. To apliecina sīvās cīņas starp komandām priekšsacīkstēs, kas beidzās ar dažu punktu starpību. Turnīra beigās uzvarētāju finālā noskaidroja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes puiši un Meža fakultātes pārstāvji. Spraigā cīņā uzvaru izcīnīja Ekonomikas un sabiedrības fakultāte, palīdzot fakultātei iegūt pirmos 8 punktus kopvērtējumā, kamēr Meža fakultātei bija jāsamierinās ar otro vietu un 7 punktu pievienošanu kopējā ieskaitē. Spītējot savainojumiem, trešo vietu godam nopelnīja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes trio, kas aiz sevis ceturtajā vietā atstāja Informācijas tehnoloģijas fakultāti. Piektajā vietā ierindojās Vides un būvzinātņu kvartets, kas aiz sevis sestajā vietā atstāja Lauksaimniecības fakultāte. Septītajā vietā palika Tehniskā fakultāte.

LLU pirmkursnieku sacensības turpināsies jau 12. septembrī LLU Sporta centrā, kur studenti dosies cīņā, lai noskaidrotu labāko fakultāti volejbolā. Volejbola turnīrs sāksies 17.30, bet pieteikties uz vietas varēs 17.15.

Sieviešu konkurences kopvērtējuma tabula

Vīriešu konkurences kopvērtējuma tabula

Pievienots 11/09/2018