Pārlekt uz galveno saturu

Tradicionālajā stafetē “... pa Jelgavu kāds students klīst” veiklākā izrādās Meža fakultāte

19. septembra saulainajā un siltajā vakarā sesto gadu pēc kārtas notika LLU Sporta centra organizētā pirmkursnieku stafete "... pa Jelgavu kāds students klīst". Šogad stafetē piedalījās septiņas fakultāšu pirmkursnieku komandas, kas savā starpā noskaidroja veiklākās un ātrākās pirmkursnieku fakultātes godu.

Sešu pirmkursnieku fakultāšu komandu sastāvā bija trīs puiši un trīs meitenes, kamēr Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes vienību veidoja četras meitenes un divi puiši. Katram stafetes dalībniekam bija jāveic aptuveni 100 metrus garš stafetes posms, šķērsojot Pasta salu un Mītavas gājēju tiltu un finišējot pie skulptūras “Jelgavas students”. Tāpat kā iepriekšējos gadus stafetes dalībnieku neatņemama ekipējuma sastāvdaļa bija lietussargs, grāmatu saišķis un žakete, kas katram dalībniekam bija jānodod stafetes starpposmos nākamajam distances veicējam. 

Šogad veiklākā un ātrākā no septiņām komandām izradījās Meža fakultāte (MF), kuru pārstāvēja Rūta Baranovska, Laura Brāle, Loreta Zaķe, Daniels Fomins, Rinalds Ūdris un Rūdolfs Bērziņš. Savukārt otro vietu izcīnīja Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) pirmkursnieki – Zane Gaiķēna, Renāte Strelevica, Megija Luņģe, Artūrs Maldovskis, Leo Liepiņš, Tomass Miglāns. Pagājušā gada uzvarētājiem, Vides un būvzinātņu fakultātei (VBF), šogad vajadzēja samierināties ar trešo vietu. VBF pirmkursnieku komandas godu šogad aizstāvēja Solvita Šaraka, Kate Gārde, Renāte Upnere, Krišjānis Kucins, Renārs Kokorēvičs, Reinis Cīrulis.

Tāpat kā pagājušogad ceturtajā vietā ierindojās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), kamēr Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (PTF) arī sekoja iepriekšējā gada piemēram un palika piektajā vietā. Sestajā un septītajā vietā attiecīgi finišēja Tehniska fakultāte (TF) un Lauksaimniecības fakultāte (LF). Diemžēl šogad stafetē nepiedalījās Informāciju tehnoloģiju fakultāte (ITF), kas meiteņu iztrūkuma dēļ nespēja nokomplektēt komandu, taču viņi aktīvi atbalstīja pārējos un sniedza atbalstu stafetes norisē.

Stafetes skrējiens LLU pirmkursnieku turnīrā tiek ieskaitīta kā atsevišķs sporta veids un turklāt pie katra dzimuma kopvērtējuma tabulas.

Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2.  septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta. Tās tēlnieks Kārlis Īle ir atainojis studentu ar žaketi, lietussargu un grāmatu kaudzi rokās. 2,25 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas, tā sver aptuveni 450 kg. Tēlainais Jelgavas students iemūžināts, ejot pa peļķēm, kas veidotas no tērauda, bet pa lietussargu tek ūdens. Pats mākslinieks "Jelgavas studentam" devis vārdu Jēkabs Ceriņš. Studenta lietussarga rokturim ir īpašs spēks – jāievēlas vēlēšanās un jāpieskaras rokturim, tad tā piepildīsies.

Pievienots 20/09/2018