Pārlekt uz galveno saturu

Pirmo studenšu korporācijas Imeria goda filistra Viļa Vītola mūža stipendiju saņem LLU studente Alma Kristiāna Vītola

Attēla autors: No LLU arhīva

Studenšu korporācija Imeria 2011. gadā izveidoja Imerias Stipendiju fondu studējošo biedru atbalstam, kas tika lolota vairāku gadu garumā. Pirms deviņiem gadiem, pēc korporācijas 85 gadu jubilejas, tika izlemts, ka saziedotā nauda būs atbalsts ne vien gudrām un spējīgām, bet arī sabiedriski aktīvām imerietēm, līdz ar to ieguvums ir ne tikai personīgs, bet arī korporācijai kopumā. Līdz šim Imerias Stipendiju fonds ir piešķīris 15 stipendijas.

2018. gada maijā mūsu goda filistrs, Fraternitas Vanenica biedrs, Latvijā zināmais mecenāts un Likteņdārza idejas autors Vilis Vītols imerietēm dāvināja ikgadēju 1500 euro stipendiju studējošai imerietei. Studenšu korporācija augstu vērtē Viļa Vītola un viņa ģimenes centienus atbalstīt jaunos, kā arī spējīgos studentus. Stipendijas atver durvis izglītībai, kas citādi nebūtu iespējama. Imerietes ir pateicīgas un pagodinātas par goda filistra dāsno velti, kā arī uzskata,, ka tā stiprinās Latvijas zinātnes attīstību un Imerias devīzi “Tautietei-zinātnei”! Stipendija korporāciju biedriem ir veids kā atbalstīt tos, kuri spēj savu laiku un radošo izdomu veltīt dažādām aktivitātēm konventā, kā arī reizē būt apzinīgi studenti augstskolā un vēlāk izcili jaunie profesionāļi savā darbā.

Šī gada septembrī pirmo Vītola fonda stipendiju imerietēm saņēma LLU Veterinārmedicīnas fakultātes 6. kursa studente Alma Kristiāna Vītola. Alma ir aktīva Imerias biedre un aizrautīga veterinārmedicīnas studente. Mācījusies praksēs Latvijā un ārzemēs no jomas labākajiem speciālistiem, kā arī stipendiāte ir apmeklējusi veterinārmedicīnas seminārus Latvijā. Piešķirtā stipendija ļaus piepildīt sen lolotu sapni un doties uz kādu no starptautiskajiem veterinārmedicīnas kongresiem, lai pilnveidotu zināšanas par kādu no visvairāk interesējošajām tēmām – ķirurģiju, onkoloģiju vai neiroloģiju.

Priecājamies par Almas degsmi un mērķtiecību gan savā izglītības ceļā, gan korporācijas dzīvē!

Studenšu korporācijas Imeria vārdā,

Madara Cimmermane

Pievienots 16/10/2018