Pārlekt uz galveno saturu

Ar Somijas vēstnieci diskutē par sadarbību augstākajā izglītībā

Attēla autors: No LLU arhīva

8. novembrī LLU un Jelgavas pilsētas vadība tikās ar Somijas vēstnieci Latvijā, lai pārrunātu sadarbības iespējas izglītības jomā. Universitātei ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar piecām augstskolām Somijā, kā arī šobrīd seši somu studenti apgūst veterinārmedicīnu LLU.

“Cilvēki Latvijā ir ļoti ieinteresēti uzzināt vairāk par Somijas izglītības sistēmu, kas ir sevi veiksmīgi pierādījusi. Studiju darba organizācija un process pēdējās desmitgadēs ir būtiski mainījies, jaunieši apgūst dažādas prasmes, t.sk. viņi prot ļoti labi diskutēt par sabiedrībā aktuālām tēmām un pamatot savu viedokli,” stāsta Somijas vēstniece Latvijā Riitta Korpivaara. Viņa arī atzīmēja, ka Somijā skolotāja profesija ir sabiedrībā augstu novērtēta un prestiža jau no 19. gadsimta, un vēstniecība labprāt dalās ar labo pieredzi, aicinot apmeklēt dažādus pasākumus.

Šobrīd LLU studē vairāki studenti no Somijas, kuri apgūst veterinārmedicīnu. “Studijas ir ļoti intensīvas, veidojam daudz zinātnisko rakstu un pētījumu, tāpēc brīvā laika ir diezgan maz. Pozitīvi vērtēju, ka studiju programma “Veterinārmedicīna” tiek nepārtraukti pilnveidota, ņemot vērā aktualitātes nozarē,” par savu pieredzi stāsta LLU Veterinārmedicīnas fakultātes 4. kursa studente no Somijas Heidi Rama. Jauniete plāno pēc studijām atgriezties un strādāt Somijā, bet apzinās, ka veterinārmedicīnā viss strauji mainās, zināšanas ir nemitīgi jāpilnveido un jāpapildina, tāpēc starptautiska pieredze ir jo īpaši nozīmīga.

Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss norādīja, ka sadarbību ar Somijas augstākās izglītības iestādēm nākotnē varētu vēl vairāk stiprināt, veicinot informācijas apmaiņu par aktualitātēm augstākajā izglītībā un sekmējot kopīgus pētniecības projektus. “Aicinām Somijas zinātniekus un pētniekus apmeklēt starptautiskas zinātniskās konferences sociālajās un inženierzinātnēs, kā arī studentus uzstāties starptautiskās zinātniskās konferencēs, tādējādi veidojot starptautiskus kontaktus un apmainoties ar labo pieredzi,” atzīmēja V. Bariss.

Pievienots 08/11/2018