Pārlekt uz galveno saturu

LLU viesojās mecenāti Vagneru ģimene

Valsts svētku nedēļā LLU viesojās mecenāti Vagneru ģimene no Kanādas, kuri savulaik dāvinājuši LLU savu īpašumā esošo zemi “Osāji”, lai universitāte to varētu izmantot studiju un zinātniskās pētniecības vajadzībām. Šobrīd dāvinājums tiek izmantots, lai finansiāli atbalstītu izcilus LLU studentus.

Jelgavas pilī viesojās Mārtiņš Vagners ar meitām Amandu un Lauru, kuri dzīvo Kanādā, bet saglabājuši ģimenē latvisku vidi un runā latviešu valodā. Tikšanās laikā viesi iepazinās ar Jelgavas pili un apskatīja piemiņas plāksni, kurā kā vieni no LLU lielākajiem mecenātiem minēti arī Vagneri. Mecenātu godināšanas plāksnes Jelgavas pilī izveidotas, svinot LLU 150 gadu jubileju.

Par Vagneru ģimenes zemes apsaimniekošanu no tās dāvinājuma brīža rūpējas LLU Lauksaimniecības fakultātes mācību un pētījumu saimniecība “Pēterlauki” un tās direktors Merabs Katamadze, kurš tikšanās laikā arī informēja, kā notiek zemes apsaimniekošana.

Savukārt pateicoties no zemes izmantošanas gūtajiem ienākumiem, LLU Attīstības fonds 2013. gadā izveidojis stipendiju programmu, kas nosaukta Vagneru ģimenes vārdā. Tā ir ikgadēja iespēja kādam izcilam studējošajam iegūt atbalstu savām studiju gaitām. Stipendijas ieguvēji katru gadu tiek sveikti oktobra pirmajā nedēļā kopā ar citiem LLU Attīstības fonda stipendiju ieguvējiem, godinot arī visus mecenātus.

M. Vagners tikšanās laikā bija priecīgs, uzzinot, ka stipendiju līdz šim ieguvušas jau 6 LLU studentes: Veterinārmedicīnas fakultātes studentes Zane Slipecka, Endija Maraka un Zane Rieksta un Vides un būvzinātņu fakultātes studentes Renāte Ondzule, Laura Strupa un Rūta Kalniņa.

Informācija par Vagneru ģimenes stipendiju un neliels apraksts par Vagneru dzimtas vēsturi pieejams LLU portālā https://www.llu.lv/lv/stipendijas/attistibas-fonda-stipendijas/vagneru-gimenes-stipendija.

Pievienots 20/11/2018