Pārlekt uz galveno saturu

Čempionāta līderi piekāpjas HK "Zemgale/LLU"

Attēla autors: No LLU arhīva

HK “Zemgale/LLU” izbraukumā Rīgā 2018. gada 11. decembrī Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē spēja pieveikt turnīra tabulas līderi HK “Prizma” ar rezultātu 2:3 (0:1; 1:2; 1:0), tādā veidā panākot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Pirmajās spēles minūtēs HK “Prizma” pārņēma iniciatīvu, kas lika jelgavniekiem drošsirdīgi aizstāvēt savus vārtus, bloķēt pretinieku metienus uz vārtiem. Trešdaļas vidū “Zemgale/LLU” spēja izlīdzināt līdzsvaru spēlē un ledus saimnieki sāka pārkāpt noteikumus. Trešdaļas piecpadsmitajā minūtē, pēc Alekseja Popova piespēles, jelgavnieku uzbrucējs Rustams Begovs ar viltu spēja apspēlēt trīs pretinieka hokejistus un ieraidīt ripu Jāņa Auziņa sargātos vārtos – 0:1.

Otrajā trešdaļā uz laukuma valdīja “Zemgale/LLU” spēlētāji. Jau pašā trešdaļas sākumā uzbrucējs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) devās ātrā pretuzbrukumā. Viņa raidījumu vārtsargs atraidīja, bet viņš bija bezspēcīgs pret atkārtotu metienu, kuru trešdaļas divdesmit otrā sekundē izdarīja komandas kapteinis Valentīns Feoktistovs – 0:2.

Trešdaļas vienpadsmitajā minūtē, pēc Māra Mieža piespēles, straujā uzbrukumā devās “Zemgale/LLU” uzbrucējs Rustams Begovs. Pretinieka aizsargi bija spiesti pārkāpt pret viņu noteikumus, bet Begovs pēdējā mirklī spēja atdot piespēli Raivim Kurniginam, kurš panāca jau pārsteidzošo rezultātu – 0:3.

Divas minūtes vēlāk “Prizma” spēlētāji spēja atgūt vārtus neticamā veidā. Vārtsargs Jānis Auziņš pa gaisu izdarīja tālu piespēli uz jelgavnieku aizsardzības zonas zilo līniju, kur pie ripas tika Aleksejs Širokovs. Izgājienā viens pret viens, viņš spēja apspēlēt “Zemgale/LLU” vārtsargu Rihardu Cimermani un atgūt vienus vārtus – 1:3.

Trešā trešdaļa uzsākās neveiksmīgi priekš “Zemgale/LLU”, jo trešdaļas ceturtā minūtē “Prizma” aizsargs Krists Apsītis izdarījis precīzu metienu un ieraidīja ripu vārtu tālajā augšējā stūrī, panākot minimālo atšķirību rezultāta – 2:3. Rīdzinieki, sajutuši iespēju izlīdzināt rezultātu, ar palielinātu motivāciju devās uzbrukumos uz jelgavnieku vārtiem. “Zemgale/LLU” spēlētāji spēja šo iniciatīvu noslāpēt un ledus saimnieki atkal iekrita uz spēles disciplīnas, nopelnot vairākus noraidījumus. Viesiem tas deva nelielu atelpas brīdi un vairākas nerealizētas iespējas palielināt atrāvienu spēles rezultāta. Trešdaļas izskaņā “Prizma” spēlētājiem radās iespēja izmantot jelgavnieku noraidījumu, bet pat sešu cilvēku sastāvā, viņi nemācēja pārspēt “Zemgale/LLU” vārtsargu Rihardu Cimermani un bija spiesti atzīt savu zaudējumu.

Aizsargs Krišs Grundmanis komentēja spēles iznākumu ar to, ka komanda bija gatava spēlei un aizvadīja cienīgi pirmās divas trešdaļas. Vārtsargs Rihards Cimermanis atzīmēja, ka komanda ir atradusi savu spēli, kas ļāva izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas un piepildīt komandas vēlēšanos uzvarēt visus trīs čempionāta līderus.

Pievienots 12/12/2018