Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Laimonis Kūliņš ieguvis Zelta čiekura balvu par mūža ieguldījumu

„Universitātē ir manas mājas,” tā Zelta čiekura balvu pasniegšanā atzina LLU Meža fakultātes Kokapstrādes katedras lektors Laimonis Kūliņš, kurš ieguva balvu par mūža ieguldījumu kokrūpniecības nozares attīstībā Latvijā. Zīmīgi, ka augsto apbalvojumu viņš saņēma 2018. gada decembrī, kurā aprit 53 gadi, kopš sāktas darba gaitas universitātē.

Laimoni Kūliņu balvai izvirzīja Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija, kas apliecina, ka nozares pārstāvji ir novērtējuši L. Kūliņa darbību un devumu kokapstrādē.

Viņa ceļš universitātē sācies 1962. gadā, kad kļuvis par Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas studentu koksnes apstrādes tehnoloģijas specialitātē un ieguvis inženiera- tehnologa kvalifikāciju. 1992. gadā, pēc studijām Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, koksnes materiāli un tehnoloģija maģistrantūrā, ieguvis inženierzinātņu maģistra grādu.

Paralēli studijām, 1965. gadā uzsācis darbu Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā par mācību meistaru. No 1969. gada uzsācis akadēmisko un zinātnisko darbību vecākā inženiera amatā. Laika periodā no 1979. līdz 1990. gadam pildījis zinātniskā līdzstrādnieka amata pienākumus. No 1990. gada līdz 1995. gadam strādājis asistenta amatā, bet no 1996. gada pamatstudiju studentiem un maģistrantiem lasa lekcijas kā lektors.

LLU Kokapstrādes katedrā uzticētos akadēmiskā un zinātniskā amata pienākumus Laimonis Kūliņš ir veicis ar lielu atbildības sajūtu. Nenogurstoši pilda kuratora pienākumus un aktīvi iesaistījies jauno studentu audzināšanā. Katedrā ilgu gadu laikā ir sistematizējis periodiku par meža nozari, izveidojis bibliotēku.

"Ļoti lielu darbu ieguldījis kokrūpniecības nozares tehniskās literatūras sistematizācijā, tulkošanā un nodošanā nākošajām docētāju paaudzēm. Lektors ir viens no vislielākajiem speciālistiem par koksnes līmēm un koksnes līmēšanas procesiem Latvijā. Nemitīgi pilnveido un uzkrāj zināšanas par jaunākajām tendencēm koksnes līmēšanas jomā, kā arī sniedz atbalstu konsultāciju un padomu veidā kokrūpniecības nozares uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar koksnes līmēšanu. Viņa devums kokrūpniecības nozares attīstība tiek augstu novērtēts. Ar savu pārliecību, darba spējām un sirsnību lektors Laimonis Kūliņš ir ieguvis atzinību gan darba kolēģu, gan arī studentu vidū," balvas pieteikumā raksta Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas valdes loceklis Artūrs Bukonts.

Mēs, LLU, esam pateicīgi par sava kolēģa Laimoņa Kūliņa uzticību universitātei, sveicam viņu ar augsto nozares apbalvojumu un vēlam labu veselību, lai turpina dzīvot sportiskais gars!

Balva “Zelta čiekurs” ir ikgadēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā. Tā 14. decembrī tika pasniegta piecpadsmito reizi.

Pievienots 14/12/2018