Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti triumfē XXIX universiādes sacensībās peldēšanā

Attēla autors: No LLU arhīva

7. un 8. decembrī, LLU Sporta centra peldbaseinā, norisinājās 29. Universiāde peldēšanā, kur izcilus rezultātus uzrādīja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti. LLU peldētāji vīriešu kopvērtējumā izcīnīja zelta medaļas, bet meitenes kopvērtējumā palika soli aiz goda pjedestāla un ierindojās 4. vietā. 

LLU peldētāji kopumā izcīnīja divas zelta godalgas un piecas sudraba medaļas. Vislabākos rezultātus starp LLU studentiem uzrādīja Jevgeņijs Boicovs, kas kļuva par čempionu gan 100 metru kompleksajā, gan 100 metru brīvā stila distancēs. Tāpat viņš izcīnīja sudraba godalgu 50 metros brasā, kur no uzvarētāja Fjodora Mjasojedova (LSPA) atpalika vien par 0.02 sekundēm. Jevgeņija brālis Iļja Boicovs arī radīja izcilu sniegumu un izcīnīja zelta medaļu 100 metru tauriņstila distancē un sudrabu 100 metru kompleksajā peldējumā. Savukārt Emīls Dūmiņš izcīnīja sudraba godalgu 50 metru brīvā stila peldējumā. Lielisks sniegums padevās arī LLU vīru stafetes komandām, kuras ierindojās otrajā vietā 4X50 metru brīvā un 4X50 metru kombinētājā stafetes peldējumos. Lieliskais sniegums ļāva LLU studentiem triumfēt komandu kopvērtējumā starp astoņām startējušajām mācību iestādēm.

Sieviešu konkurencē LLU dāmām kopumā izdevās izcīnīt vienu sudraba un vienu bronzas godalgu, kas ļāva ierindoties kopvērtējuma ceturtajā vietā. Sudraba medaļu 100 metru peldējumā uz muguras izcīnīja Jeļena Fedorenko. Savukārt Kristīne Krūmiņā ieguva bronzas kaluma godalgu 50 metru peldējumā uz muguras, kas aiz sevis ceturtajā vietā atstāja LLU studenti Unu Spuņģi.

Komandas vērtējums vīriešu konkurencē:

1. vieta - Latvijas Lauksaimniecības universitātei,

2. vieta - Rīgas Tehniskajai universitātei,

3. vieta - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai. 

Komandas vērtējums sieviešu konkurencē:

1. vieta - Rīgas Stradiņa universitātei,

2. vieta - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai,

3. vieta - Latvijas Universitātei.

Pievienots 14/12/2018