Pārlekt uz galveno saturu

Augļkopji aicināti uz Pavasara lauku dienu Dobelē

Kā ik gadu Latvijas augļkopji aicināti uz Pavasara lauku dienu Dobelē, kur 20. aprīlī plkst. 10.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes Dārzkopības institūtā būs iespēja iegūt aktuālo informāciju par norisēm augļkopībā un vērot pavasarī veicamos darbus institūta dārzā.

Lauku dienas aktivitātes plānotas divās daļās, no kurām pirmā norisināsies Dārzkopības institūta telpās un sāksies plkst. 10.00 (reģistrācija un ābolu izstādes apskate būs iespējama jau no plkst. 9.00). Pētnieki stāstīs par Polijas augļkopju pieredzi un zināšanu apriti augļkopības nozarē, akcentējot arī nākotnes iespējas.

Praktiskākas zināšanas būs iespējams iegūt saistībā ar āboliem, to audzēšanu un uzglabāšanu, augļu dārzu miglošanu, slimību ierobežošanu un augu aizsardzību. Jaunākos pētījumu rezultātus interesenti varēs iegūt par bumbieru – kadiķu rūsas izplatību un ietekmi uz augļu dārziem. Nozares aktualitātes skaidros ne tikai Dārzkopības institūta pētnieki, bet arī Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra un Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāvji.

Savukārt Lauku dienas otrajā daļā būs iespēja viesoties Dārzkopības institūta dārzā un speciālistu vadībā vērot, kā notiek dažādu augļu koku veidošana un potēšana, kā arī ogulāju veidošana. Dārzā būs apskatāmi arī tuneļu risinājumi zemenēm un avenēm. Ikvienam būs iespēja saņemt konsultāciju par interesējošiem jautājumiem augļkopībā.

Dārzkopības institūts atrodas Graudu ielā 1, Dobelē.

Pievienots 12/04/2017