Pārlekt uz galveno saturu

LF studentes apseko graudaugu sējumus pirms Traktordienām

26. maijā Tērvetes novadā, AS Agrofirmā "Tērvete” (lauks "Anšķini”) sākas ikgadējās Traktordienas, kurām izmēģinājumu laukus pirms pasākuma norises kā brīvprātīgās apsekoja LLU Lauksaimniecības fakultātes studentes Nelda Žentiņa un Inita Legzdiņa. Pateicoties studenšu darbam, nozares profesionāļiem būs pieejami dati par dažādu sējmašīnu izmantošanas rezultātiem.

"Pavasarī apsekojām miežu sējumus, bet rudenī datus vācām rapšu sējumos. Lai Traktordienu organizatori varētu piedāvāt pasākuma apmeklētājiem uzskates materiālus par viedo tehnoloģiju pielietojumu lauksaimniecības praksē, veicām mērījumus vairāk kā 10 izmēģinājumu laukos, turklāt katrā veicot mērījumus vairākās vietās. Līdz ar to apkopojām informāciju gan par graudaugu sējuma biezību, dziļumu, gan sadīgušo graudaugu skaitu uz konkrētu platību,” stāsta studente Nelda Žentiņa.

Viņa arī papildina, ka iegūtie dati palīdzēs organizatoriem secināt, kādi ir rezultāti sējumos, kuros ir izmantotas dažādas sēšanas tehnoloģijas.

Traktordienas šogad norisinās no 26. līdz 27. maijam. To laikā ikviens interesents varēs ne tikai apskatīt 14 sējmašīnu ziemas rapšu (sēts 10.08.2016.) un 11 sējmašīnu vasaras miežu (sēts 27.04.2017.) sējumu laukus, bet arī piedalīties seminārā "Viedā lauksaimniecība praksē”, apskatīt traktortehniku, vērot traktoru sacensības un iesaistīties citās aktivitātēs. Traktordienu ietvaros piektdienā, 26. maijā norisinās arī Zaļās jostas vides festivāls "Tīrai Latvijai”. Pasākuma programma atrodama http://traktordiena.lv/traktordiena-2017/pasakuma-plans/ .

Savukārt sestdien, 27. maijā Traktordienās piedalīsies arī LLU studenti, lai sniegtu informāciju par studiju iespējām gan lauksaimniecībā, gan citu universitātē piedāvātajos virzienos. Šobrīd LLU piedāvā studijas vairāk kā 60 studiju programmās.

Pievienots 26/05/2017