Pārlekt uz galveno saturu

Līga Kovaļčuka ievēlēta Eiropas Veterināro oftalmologu asociācijas valdē

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta direktore, asociētā profesore, Dr.med.vet., Dipl. EESVO Līga Kovaļčuka kā līdz šim vienīgā Latvijas un Baltijas pārstāve ievēlēta par Eiropas Veterināro oftalmologu asociācijas (ESVO - European Society of Veterinary Ophthalmology) valdes locekli.

Asociētā profesore L. Kovaļčuka kļuva par jauno ESVO valdes locekli septembra sākumā, kad Sanktpēterburgā, Krievijā norisinājās ikgadējā Eiropas Veterināro oftalmologu asociācijas konference. Viņa ir vienīgā veterinārā oftalmoloģe Latvijā ar zinātnisko grādu, kas nodarbojas ar dzīvnieku acu veselības veicināšanu, līdz ar to arī vienīgā, kura pārstāv Latviju ESVO. Līdz šim valdes darbā nav piedalījies neviens Baltijas valstu pārstāvis.

Kā stāsta L. Kovaļčuka, pirmais gads kā valdes loceklei aizritēs dažādu asociācijas lēmumu pieņemšanā un konferences organizēšanā. Papildus notiks apmācība, lai nākamajā gadā varētu pārņemt zinātnes vadītāja amatu, kura pienākumos ietilpst zinātniskās kvalitātes nodrošināšana asociācijā, konferences zinātniskās daļas organizēšana, konferences rakstu kopsavilkumu un zinātnes grantu koordinēšana.

ESVO ir dibināta 1985. gadā, lai veicinātu veterinārās oftalmoloģijas attīstību. Šobrīd tā ir lielākā šīs nozares organizācija Eiropā, kurā ir simtiem biedru no gandrīz visām Eiropas valstīm. ESVO atbalsta zinātniskās aktivitātes un profesionāļu tālākizglītību, veido sadarbības tīklu starp veterinārārstiem un veterinārmedicīnas studentiem, kuri specializējas oftalmoloģijā.

Pievienots 18/09/2017