Pārlekt uz galveno saturu

Jevgēnija Kondratjeva ievēlēta Eiropas Veterināro Dermatologu asociācijas valdē

Septembra sākumā Luzannā, Šveicē, notiekošās Eiropas Veterinārās Dermatoloģijas asociācijas (ESVD - European Society of Veterinary Dermatology) sapulcē LLU Veterinārās klīnikas direktore Jevgēnija Kondratjeva ievēlēta par asociācijas valdes locekli.

Kā stāsta J. Kondratjeva, valdes locekļa pienākumi ir asociācijas konferenču organizēšana, sadarbības veicināšana starp dažādu valstu asociācijas biedriem un informācijas izplatīšana Austrumeiropā. ESVD valdē LLU speciāliste ir vienīgā no Latvijas un pārstāv Austrumeiropas valstis kopumā. 

ESVD ir asociācija, kurā apvienojušies 640 veterinārārstu, akadēmiķu un pētnieku no 49 valstīm. Tā ir dibināta 1984. gadā, Hamburgā, Vācijā un ir bezpeļņas organizācija. Galvenie darbības virzieni saistīti ar veterinārās dermatoloģijas problemātikai veltītu kongresu, semināru organizēšanu, grantu sistēmas administrēšanu un atbalstu nacionālajām dermatoloģijas grupām un veterinārās dermatoloģijas žurnāla sagatavošanu. Asociācija ir dibinājusi Eiropas Veterinārās dermatoloģijas koledžu un ir pasaules veterinārās dermatoloģijas kongresa biedre.

Pievienots 25/09/2017