Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgts sadarbības līgums ar Tadžikistānas Nacionālo mazo un vidējo uzņēmumu asociāciju

No 23. līdz 30. septembrim LLU Mūžizglītības centrā viesojās Tadžikistānas un Kirgizstānas pārtikas ražošanas nozares uzņēmēji, lai iepazītos ar universitātes darbību tehnoloģiju pārnesē no zinātnes uz ražošanu un pārtikas drošības nosacījumu ievērošanu dažādos pārtikas ražošanas uzņēmumos Latvijā.

Latvijā bija ieradušies 17 uzņēmēji no Tadžikistānas Republikas Nacionālo Mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas un Kirgizstānas Augļu un dārzeņu ražotāju asociācijas, kuri pārstāv piena, dārzeņu, augļu un ogu ražošanas un pārstrādes uzņēmumus.

Nedēļas garumā abu valstu uzņēmēji apguva profesionālās pilnveides izglītības programmu par kvalitātes shēmu uzturēšanas un ieviešanas nosacījumiem pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumos, kooperatīvu lomu pārtikas kvalitātes nodrošināšanai un drošības paaugstināšanai, risku izvērtēšanu un profesionālās pilnveides pasākumiem pārtikas nozares izaugsmei un konkurētspējai, praktiskajās nodarbībās iepazīstot Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, Veterinārmedicīnas fakultātes un Dārzkopības institūta (Dobele) laboratorijas.

Lai nodemonstrētu uzņēmējiem pārtikas ražošanas un pārstrādes vidi Latvijā, kā arī sniegtu iespēju iegūt zināšanas un informāciju par ES kvalitātes un drošības standartiem, un šo standartu uzraudzību, viesi, ekspertu vadībā, apmeklēja vairākus Latvijas uzņēmumus: augļu un ogu pārstrādes uzņēmumu “Very Berry”, kooperatīvu “Mūsmāju dārzeņi” , dārzeņu pārstrādes uzņēmumu “Dimdiņi”, A/s  “Jaunpils piens”,  SIA “Gemoss Ltd.” un Orkla Confectionery & Snacks Latvija ražotni Ādažos. Vizīšu mērķis bija labo prakšu pārņemšana no Latvijas uzņēmumiem un īstenošana Centrālāzijas valstīs.

Vizītes noslēgumā, lai turpinātu kopīgu sadarbību ar LLU, veicinātu Tadžikistānas uzņēmēju konkurētspēju, attīstītu kopīgu studiju programmu veidošanu, pieaugušo tālākizglītības attīstību  un tehnoloģiju pārnesi no zinātnes uz ražošanu, tika parakstīts sadarbības līgums starp LLU un Tadžikistānas Nacionālo mazo un vidējo uzņēmumu asociāciju, kas uzskatāms par apliecinājumu universitātes uzkrāto zināšanu starptautisko nozīmi un attīstības potenciālu.

Vidusāzijas uzņēmēju pieredzes apmaiņa Latvijā tika īstenota ar Ārlietu ministrijas atbalstu projekta “Latvijas un Vidusāzijas valstu sadarbības attīstība lauksaimniecības izaugsmei Tadžikistānā un Kirgizstānā” (Ārlietu ministrijas granta projekta līg. Nr. LV-31) ietvaros.

Pievienots 05/10/2017