Pārlekt uz galveno saturu

Studentiskā humorā pasniegtas PTF Gada balvas

Jau 9. reizi LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) studenti sveica labākos no sava vidus – studentus, mācībspēkus, darbiniekus un atbalstītājus -, pasniegdami PTF Gada balvas 15 nominācijās. Ja līdz šim PTF studenti bija slaveni ar dziedāšanas, dejošanas un, protams, ēdienu un visādu pārtikas produktu “uzburšanas” spējām, tad pēc 13. decembra vakara nevienam nav šaubu – arī ar humora izjūtu putriķiem viss ir kārtībā. Par sevi pasmieties spēj gan mācībspēki, gan studenti.

PTF Gada balvas pasākumā šogad varēja vērot Stand-up komēdijas žanra labākos paraugus, amerikāņu mūziklu tradīcijās ieturētus muzikāli dejiskus priekšnesumus, dziļi personiskas pieredzes publiskas atklāsmes un pat Oskara ceremonijas cienīgas kļūdīšanās, nosaucot laureātus. Skaidrības labad gan jāsaka, ka visi, kuriem vajadzēja iegūt balvas, tās arī saņēma.

Savukārt atklāsmes par PTF saimi viena vakara ietvaros bija gana pārsteidzošas. Īsumā – PTF mācībspēki baidās no studentu kontroldarbiem, nevis no šausmu filmām, pārdzīvo gadiem ilgi studentiem ieliktus negatīvus vērtējumus, kafiju dzer no kolbiņām un ledusskapī vienmēr tur brūnus šķidrumus, par izdevušos sauc to dienu, kad reaģentu sagatavošanā jāizmanto ēteris, un saviem studentiem bez veiksmīgas karjeras novēl arī piedzīvot neprātīgu mīlestību. Turpretim PTF studenti ir spējīgi aizmigt jebkurā laikā un vietā, cirku vienmēr sarīkot var paši, dāvanās labprāt saņem blenderkrūzes, sūtot savus mācībspēkus uz vientuļu salu, līdzi iedotu kosmētikas maciņu un nazi, un tieši studenti un nevis studentes vislabāk orientējas vakarkleitās un mācībspēku gaumē.

Kas viņus visus vieno? Laimes formulu, atšķirībā no citu LLU fakultāšu pārstāvjiem, viņi var uzrakstīt, izmantojot vien trīs zīmes – 5HT.

Tā vakara gaitā nedaudz nopietni ļoti nenopietnā gaisotnē Gada balvas ieguva 15 labākie no labākajiem. PTF Gada balvas laureāti un studentu atziņas par laureātiem:

Iedvesmojošākais mācībspēks - Gita Krūmiņa Zemture. "Šo pasniedzēju raksuro siltais smaids un pozitīvisms. Spēja aizraut un iedvesmot studiju darbiem ir nenoliedzama. Neļauj padoties un mudina cīnīties".

Gada kurss - Ēdināšanas uz viesnīcu uzņēmējdarbības 2.kurss. "Ļoti atraktīvs  kurss ar vienotu studentisko garu, kas ļoti labi apgūst speciālos kursus. Viņi nebeidz pārsteigt ar jaunām idejām, atklāto attieksmi".

Gada students - Aiga Pinne. "No Aigas enerģija un jaunas idejas plūst straumēm. Viņa aktīvi iesaistās studentu dzīves pasākumu plānošanā, ziedojot savus spēkus un brīvo laiku, kā arī ļoti labi organizē savas mācības. Ļoti apņēmīga un atsaucīga. Rada iespaidu, ka visam ir laiks, ja vien ir vēlme".

Gada palīgs - Anete Ķeķe. "Vairums studentu Aneti ir atzinuši par sirsnīgāko, izpalīdzīgāko un saprotošāko laboranti Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Vienmēr ir pretīmnākoša un jauka pret studentiem".

Gada sportists - Sabīne Anna Zīverte. "Sabīnei piemīt neizsīkstoša enerģija, atraktivitāte un viennozīmīgi – sportista gars! Nav noslēpums, ka viņai lieliski padodas koordinēt arī mūsu fakultātes sportistus".

Gada mamma - Gita Krūmiņa- Zemture. "Reizēm liekas, ka vēl joprojām esam vidusskolā un mums ir tā mīļā, gādīgā klases audzinātāja, kas velta savu laiku un uzmundrina. Pasniedzēja, kas spēj palīdzēt mācībās un sniedz idejas arī pašpārvaldei".

PTF Dzirkstelīte - Einārs Rogovs. "Vienmēr smaidīgs, pozitīvs un enerģisks. Einārs iesaistās dažādos pasākumos un mudina to darīt arī citus".

Kursa vecākais - Kristaps Bergmanis. "Cilvēks ar augstu atbildības izjūtu un labām komunikācijas prasmēm. Prot plānot laiku un piemīt prasme sadarboties gan ar studentiem, gan mācībspēkiem".

Jaunais censonis - Mārtiņš Saveļjevs. "Mārtiņš ir centīgs, neatlaidīgs un radošs. Labprāt iesaistās pašpārvaldes darbībā un ir kursa vecākais, kas labi mācās un spēj saliedēt kursu".

Gada jokdaris - Ilze Beitāne. "Viņa ir īsta joku guru! Pasniedzēja spēj uzmundrināt un liek smaidīt pat nopietnākajos brīžos".

Gada pamatstudiju izcilnieks - Ērika Skārda. "Ērika ir kārtīga un cītīga. Daudzsološa studente, kas izeļas ar augstiem akadēmiskiem sasniegumiem. Īpaši padodas maemātika un ķīmijas".

Gada augstākā studiju līmeņa izcilnieks - Līga Baumane. "Līga ir studente, kura noteikti var lepoties ne tikai ar augstiem mācību sasniegumiem, bet arī ar aktīvu dalību dažādos konkursos".

Mūža ieguldījums – Māra Kūka. "Vairāk kā 30 savus darba gadus strādā PTF Ķīmijas katedrā un ķīmijas zināšanu līkločos ievedusi vairākas studentu paaudzes ne vien PTF, bet arī Lauksaimniecības un Meža fakultātēs".

PTF SP aktīvists – Elvīra Zaļkalne.

Gada atbalstītājs - AS Dobeles dzirnavnieks.

 

PTF studenti māk ne tikai sumināt savējos un jokot, bet arī teikt “Paldies!” Lai gan par Gada atbalstītāju kļuva tikai viens uzņēmums, PTF Studējošo pašpārvalde izsaka pateicību visiem pasākuma atbalstītājiem: PURATOS par lielo, skaisto, garšīgo vakara kūku visiem viesiem, Maiznīcai Flora, GAARDU MUTI, zivju pārstrādes uzņēmumam KAIJA par ilggadīgu sadarbību, Cannelle Bakery par pīrādziņiem, kas kļuvuši par neatņemamu PTF pasākumu tradīciju, Latvijas Pienam, Dobeles Dzirnavniekam, ēdināšanas uzņēmumam SILVA un Dailes teātrim. Pirmo gadu atbalstītāju pulkā ir arī Saules veltes, AnRita, konditoreja "Rausis", Keefa Simply Food, MyFitness, Cosmos ilūziju muzejs, Čili pica, LIDO slidotava, "6 minūtes 365 dienas", Modes muzejs, Salons Ajurveda un "Garšaugi un garšvielas".

Pievienots 15/12/2017