Pārlekt uz galveno saturu

“Altum” apbalvo LLU jaunās zinātnieces

Pirmssvētku laikā, 22. decembrī, LLU Jelgavas pilī svinīgajā Konventa sēdē Attīstības finanšu institūcija “Altum” apbalvoja trīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes jaunās zinātnieces un dāvāja tām naudas balvas savu pētījumu turpmākajai attīstībai un uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā.

“Altum” konkursa jauno zinātnieku grupā par laureāti atzina Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes doktori Tatjanu Tokarevu, kas izstrādājusi promocijas darbu “Pārtikas izšķērdēšana Latvijas mājsaimniecībās ēšanas paradumu kontekstā". Promocijas darba vadītāja - profesore Aija Eglīte.

Savukārt maģistra darbu grupā pirmā vieta piešķirta Lauksaimniecības fakultātes maģistrei Baibai Vecozolai par maģistra darbu “Slaucamo govju mūža ilguma un piena ražošanas efektivitātes analīze". Maģistra darba vadītāja – profesore Daina Jonkus. Otro vietu ieguva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistre Aiga Būmane par maģistra darbu “Zaļās ekonomikas loma meža nozarē Latvijā". Maģistra darba vadītājs – docents Kaspars Naglis-Liepa.

“Latvijas tautsaimniecībā “Altum” nozīme ir būtiska, jo dažādos veidos atbalstām uzņēmējdarbību un valsts attīstību kopumā. Lepojamies, ka mūsu sadarbības partneru vidū ir LLU un ka ar savu atbalstu varam godināt jaunos zinātniekus, kas lauzuši mītu par to, ka zinātnieki spēj būt tikai teorētiķi. Pētījumi, kuriem piešķiram balvas, veicina zinātnes un prakses sadarbību un īpaši akcentē lauku uzņēmējdarbības nozīmi,” godinot “Altum” balvas ieguvējas, teica Mārīte Lazdiņa, kas ir Altum Zemgales reģiona direktore.

Viņa arī atzina, ka sadarbībā un partnerībā ir spēks un izteica pateicību Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijai un LLU par darbu, kas tiek ieguldīts zinātnisko atziņu ieviešanai praksē un uzņēmējdarbības attīstībā.

“Altum” balva dibināta LLU, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un LLU Attīstības fonda sadarbības ietvaros. Balva tiek piešķirta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu. Balvas apmērs vienam jaunajam doktoram – 500 eiro, savukārt diviem jaunajiem maģistriem – 250 eiro lielas naudas balvas katram.

Konkursa 2017. gada pavasara kārtā to jau saņēma jaunās LLU zinātnieces – Asnate Ķirse, Ieva Siksnāne un Madara Maslova.

Pievienots 22/12/2017