Pārlekt uz galveno saturu

Šī gada pirmais izlaidums – PTF studentam no Indijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Jau tradicionāli janvāra otrajā pusē LLU norisinās ziemas izlaidumi, kad diplomus saņem 2018. gada ziemas izlaidumu absolventi. 17. janvārī tika atklāta ziemas izlaidumu sērija, kur diplomu ieguva Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) absolvents Rakesh Reddy Mudireddy, kurš vienīgais ziemā absolvēja maģistra studiju programmu “Pārtikas zinātne”. 

Rakesh Reddy Mudireddy no Indijas ir jau otrais PTF ārvalstu students, kurš sekmīgi apguvis maģistra studiju programmu “Pārtikas zinātne” un ieguvis inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas zinātnē (Mg.sc.ing.). “Rakesh Latvijā ieradās 2015. gadā un studiju laikā izmantoja iespēju gūt pieredzi un zināšanas ne vien pie LLU mācībspēkiem, bet devās arī Erasmus+ apmaiņas programmā uz Prāgas Universitāti. Pēdējā studiju semestrī viņš pavadīja daudz laika laboratorijās, lai izstrādātu maģistra darbu, kas tika izcili aizstāvēts,” stāsta maģistra studiju programmas “Pārtikas zinātne” direktore Tatjana Ķince.

Studijās Rakesh uzrādīja teicamas un izcilas sekmes, izcili aizstāvot arī maģistra darbu par tēmu “Tējas tablešu izstrāde un kvalitātes izvērtējums” (vadītāja – Zanda Krūma). Jaunā maģistra vidējais vērtējums studijās – 9,4 balles. “Bieži studenti nezina, ko grib pētīt, bet Rakesham bija skaidrs mērķis, vajadzēja tikai palīdzēt izdomāt, kā to sasniegt. Viņš vēlējās izveidot maksimāli dabīgu šķīstošo tēju – nevis granulās, bet tabletes formā, kas vienlaikus satur daudzas dabīgas un veselīgas vielas. Vienai krūzītei ir paredzēta viena tablete, kas izšķīst kā C vitamīns,” stāsta maģistra darba vadītāja Z. Krūma.

Rakesh atzīst, ka ir apmierināts ar savu izvēli studēt LLU, Latvijā un iegūtā pieredze ir ļoti daudzveidīga un atšķirīga no Indijas. “Mērķtiecīgi izvēlējos studēt pārtikas tehnologos tieši Eiropā, jo tā ir labākā vieta, kur gūt pieredzi pārtikas nozarē. Esmu pateicīgs mācībspēkiem par atbalstu un gūtajām zināšanām un prasmēm, kas noderēs turpmākajā profesionālajā karjerā,” atzīst jaunais maģistrs.

“Rakesham vajadzētu piešķirt dubulto diplomu, jo nav viegli studēt maģistrantūrā, turklāt vēl tik tālu prom no mājām. Priecājamies, ka tagad mums būs savs universitātes vēstnesis Indijas Dienvidu daļā,” noslēgumā teica studiju prorektors Aigars Laizāns. Bet PTF dekāns Mārtiņš Šabovics aicināja jauno zinātnieku un topošo uzņēmēju savu jaunradīto produktu atsūtīt arī uz Latvijas tirgu.

Ziemas izlaidumu sēriju 19. janvārī turpinās Vides un būvzinātņu fakultātes nepilna laika pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Būvniecība” un pilna laika akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” absolventi, kuri studiju gaitas uzsāka pirms trīs ar pusi gadiem.

Pievienots 17/01/2018