Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgts sadarbības līgums par jauniešu zinātniski pētniecisko darbu iemaņu izkopšanu

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien, 1. martā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) rektore Irina Pilvere, LLU Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas (RVVĢ) direktore Gundega Muceniece parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz LLU un RVVĢ apņemšanos turpmāk sadarboties izglītības, zinātnes un pētniecības jomās.

Slēdzot sadarbības līgumu, LLU Lauksaimniecības fakultātes (LF) dekāne Z. Gaile stāsta, ka sadarbības laikā RVVĢ tiks iepazīstināta ar LLU īstenojamām studiju programmām un studiju iespējām, kā arī būs nodrošināta iespēja audzēkņiem un pedagogiem apmeklēt LLU un Lauksaimniecības fakultātes laboratorijas. Dekāne piebilst, ka RVVĢ līdz šim izrādījusi interesi par biškopību, līdz ar to mūsu fakultātes mācībspēki varēs audzēkņus daudz plašāk iepazīstināt ar šo jomu.

Līguma mērķis ir savstarpējā sadarbība, kas veicinās LLU un RVVĢ pārstāvēto jomu attīstības veicināšanu un popularizēšanu sabiedrībā un jauniešu vidū, jauniešu zinātniski pētniecisko darbu iemaņu izkopšanu, kā arī LLU un ģimnāzijas Apiloģijas laboratorijas pētniecisko darbību un labās prakses pieredzes apmaiņu starp LLU un RVVĢ.

Savukārt LLU rektore Irina Pilvere uzsvēra, ka tiks veidota ciešāka sadarbība starp augstskolas mācībspēkiem un RVVĢ skolēniem zinātniski pētniecisko darbu izstrādē, atklājot, ka Zemgales reģiona zinātniski pētniecisko darbu konkursa uzvarētāji iegūst valsts finansētas studiju vietas ārpus uzņemšanas konkursa, un jaunietim, kurš skolas laikā jau ir guvis praksi pētniecībā, ir vieglāk studēt universitātē.  

"Ģimnāzijas audzēkņiem svarīgi iepazīties ar pētniecisko pusi ne tikai teorētiski, bet arī praktiski, lai pēc vidusskolas absolvēšanas audzēkņi būtu sagatavoti studiju procesam universitātē. LLU studentiem sniegsim iespēju apmeklēt ģimnāzijas laboratorijas, lai veicinātu pētniecisko un projektu darbu veikšanu,” uzsver RVVĢ direktore Gundega Muceniece.

Pievienots 01/03/2018