Pārlekt uz galveno saturu

Ar izzinošām aktivitātēm noslēdzies pasākums "Mežs ienāk Jelgavā"

Attēla autors: No LLU arhīva

18. aprīlī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātē (MF) ar vērienīgu pasākumu “Mežs ienāk Jelgavā” tika atzīmētas tradicionālās Meža dienas, kas vienkopus pulcēja gan meža nozares organizāciju un uzņēmumu pārstāvjus, gan lielus un mazus interesentus, kuri vēlējās uzzināt par meža apsaimniekošanu, kā arī piedalīties dažādās izzinošās un radošās aktivitātēs.

Apmeklētāju ievērībai tika demonstrētas mežizstrādes mašīnas, augsnes sagatavošanas frēze, ugunsapsardzības aprīkojums un automašīnas, šķeldotājs, malkas skaldītājs, lentzāģis un mazizmēra CNC frēzēšanas iekārta. Visas dienas garumā notika arboristu un motorzāģu operatoru paraugdemonstrējumi, tāpat arī bija iespējams praktiski izmēģināt dažādus rokas instrumentus koksnes apstrādei un izmēģināt darbu ar motorzāģi. Interesentiem bija iespēja redzēt, kā no baļķa top zāģmateriāli, kā arī iepazīties ar koka izmantošanas iespējām gan būvniecībā, gan dažādu produktu ražošanā, izbraukt ar Dendromobīli un uzbūvēt koka tiltu bez skrūvēm un līmes. Savukārt mazākie apmeklētāji pierādīja savu veiklību un atjautību "Koka spēles 2018" aktivitātēs. 

Pasākuma laikā bija iespēja apmeklēt izglītojošos stendus, kur tika stāstīts par meža atjaunošanu, kopšanas nepieciešamību, sortimentu iznākumu no priedes un bērza stumbra. Paralēli āra aktivitātēm MF norisinājās lekcijas par meža apsaimniekošanu, dabas aizsardzību, koksnes vērtību un izmantošanu. 

“Mežs ienāk Jelgavā” organizēja LLU Meža fakultāte sadarbībā ar LVMI “Silava”, aģentūru “Meža pētīšanas stacija”, SIA “Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts ”, studentu biedrību “Šalkone”.

Pasākuma norisi atbalstīja Jelgavas pilsēta, AS “Latvijas valsts meži”, Valsts meža dienests, SIA “ALWARK”, SIA Kongs, SIA “Husqvarna Latvija”, Ogres Tehnikums, SIA “Kokkopis”, biedrība “ISA-AKK”, IKU Eduards Meža konsultāciju un pakalpojumu centrs, biedrība “Zaļās mājas”, biedrība “Latvijas Kokrūpniecības federācija”, AS “Latvijas Finieris”, SIA “ROZEMAR”, SIA “Rotho Blaas Baltic”, SIA “Kosters”, SIA “Fortum”, biedrība “Latvijas Mežu sertifikācijas padome”, “Logosol” pārstāvniecība Latvijā, “Simpson Strong” pārstāvniecība Latvijā, SIA „Billerudkorsnäs Latvia” , u.c.

LLU Meža fakultāte Jelgavā ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko izglītību mežsaimniecībā un kokrūpniecībā un sagatavo augsti kvalificētus speciālistus ar mežu saistītām nozarēm.

Pievienots 18/04/2018