Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! “Altum” apbalvo LLU pārtikas zinātnieci Aiju Ruzaiķi

1.jūnijā Jelgavas pilī Attīstības finanšu institūcija “Altum” apbalvoja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) jauno zinātnieci Aiju Ruzaiķi un dāvāja balvu savu pētījumu turpmākajai attīstībai un uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā. To Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) kopsapulcē pasniedza Altum Zemgales reģiona direktore Mārīte Lazdiņa.

“Altum” konkursā par laureāti atzīta Pārtikas tehnoloģijas fakultātes doktorante Aija Ruzaiķe, kas jau jūnijā aizstāvēs promocijas darbu “Fleksiblajā iepakojumā termiski apstrādātu kartupeļu ēdienu kvalitāte uzglabāšanas laikā”. Tā kā doktorantei nebija iespējams apmeklēt apbalvošanu, apsveikumus saņēma promocijas darba vadītāja, profesore, Dr.sc. ing. Sandra Brasava-Muižniece.

“Priecājamies, ka Attīstības finanšu institūcija “Altum” apzinās, kāda ir zinātnisko pētījumu loma lauku attīstībā un iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā. Tā ir mūsu kopīgā tradīcija un iespēja veicināt lauku attīstības projektu kreditēšanu, jauniešu iesaistīšanu zinātniskos pētījumos un novērtēt to ieguldījumu lauku attīstībā,” stāsta LLMZA prezidente Baiba Rivža.

 “Altum” balva dibināta LLU, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un LLU Attīstības fonda sadarbības ietvaros. Balva tiek piešķirta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu.

Altum
Pievienots 01/06/2018