Pārlekt uz galveno saturu

LLU Mūžizglītības centrs visā Latvijā organizē seminārus izglītības iestāžu darbiniekiem par veselīgu uzturu

No 12. jūnija dažādās Latvijas vietās norisināsies semināri izglītības iestāžu darbiniekiem par veselīgu uzturu un veselīgu ēšanas paradumu veidošanu. Seminārus programmas „Skolu apgāde ar augļiem, dārzeņiem un pienu” ietvaros organizē Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Mūžizglītības centrs un tie plānoti, lai sniegtu metodisku atbalstu pedagogiem un citiem darbiniekiem, kuriem par veselīgu uzturu ir jāstāsta bērniem un jauniešiem.

Piecos semināros Rēzeknē, Jūrmalā, Ventspilī, Valmierā un Rīgā savās zināšanās par uzturu, veselību un praktiskiem padomiem, kā veicināt bērnu un jauniešu veselīgas ēšanas paradumus, semināros dalīsies LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mācībspēki un uztura speciālisti un izglītības profesionāļi.

Pirmsskolu un vispārizglītojošo skolu pedagogiem būs iespēja piedalīties darbnīcās, lai iepazītos ar metodiku un sagatavotajiem materiāliem, kā stāstīt par veselīgu uzturu dažāda vecuma bērniem un jauniešiem. Darbnīcās plānotas vairākas aktivitātes atbilstoši to tematikai: „Augļi, dārzeņi un piens – mani draugi!”, „Izveido savu ēdienkarti!”, „Uztura piramīda – ceļā uz virsotnēm”, „Būt vai nebūt BIO?”, „Garšvielu uzvaras gājiens” un „Ēdamās gleznas”.

Semināru noslēgumos pedagogi piedalīsies veselīgo maltīšu konkursā – degustācijā “Veselīgi un gardi”, ko būs sagatavojuši topošie pavāri.

Semināru norises vietas:              

  • 2018.gada 12. jūnijā Rēzeknes Tehnikumā,
  • 2018.gada 13. jūnijā Bulduru Dārzkopības vidusskolā,
  • 2018.gada 14. jūnijā Ventspils PIKC,
  • 2018.gada 15. jūnijā Valmieras Tehnikumā,
  • 2018.gada 20. jūnijā Rīgā, Restorānu servisa skolā.

Semināri tiek organizēti Eiropas Savienības programmas „Skolu apgāde ar augļiem, dārzeņiem un pienu” ietvaros, sadarbībā ar Zemkopības Ministriju un Lauku atbalsta dienestu.

Pievienots 10/06/2018