Pārlekt uz galveno saturu

LLU attīstīs starptautisko sadarbību ar Kolumbiju

No 11. līdz 18. jūnijam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un Zemkopības ministrijas pārstāvju delegācija devusies uz Kolumbiju, lai attīstītu sadarbību lauksaimniecības un mežsaimniecības augstākās izglītības nozarēs un vienotos par turpmāk veicamajām aktivitātēm.

Darba vizītē Kolumbijā piedalās LLU studiju prorektors Aigars Laizāns, Meža fakultātes mācībspēki Līga Liepa un Āris Jansons un Zemkopības ministrijas Stratēģijas analīzes nodaļas vadītājs Jānis Šnakšis.

Vizītes laikā norisinās tikšanās ar ministriju un valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem lauksaimniecības, mežsaimniecības, vides un izglītības jomās. Kolēģi no Latvijas diskutē par iespējamiem sadarbības virzieniem ar Pereiras reģionālās vides pārvaldes, Kolumbijas Vides un ilgtspējīgas attīstības ministrijas, Kolumbijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ministrijas, Kolumbijas Komercdarbības, ražošanas un tūrisma ministrijas, Kolumbijas Izglītības ministrijas, dažādu vides zinātnisko institūtu un nozaru uzņēmumu pārstāvjiem.

Tāpat vizītes ietvaros norisinājusies tikšanās ar Pereiras universitātes un Kolumbijas universitāšu asociācijas vadību. Līdz ar to LLU jau noslēgts sadarbības memorands ar Pereiras universitāti, kas īsteno studiju programmas lauksaimniecības un mežsaimniecības inženierzinātnēs, lauksaimniecības biznesa attīstībā un pārtikas pārstrādē.

LLU sadarbība ar Kolumbiju sākās aizvadītajā gadā, kad Latvijā bija ieradusies meža nozares vadības un speciālistu delegācija no Kolumbijas, lai piedalītos starptautiskajā vasaras skolā “Dzīves cikls – no koka sēklas līdz augstas kvalitātes ekoloģiskiem koka produktiem”. To organizēja LLU Mūžizglītības centrs, Meža fakultāte un Latvijas Valsts Mežzinātnes institūts “Silava”. Latvijas delegācijas vizīte Kolumbijā ir nākamais solis abu valstu un arī universitātes kopīgiem sadarbības projektiem.

Pievienots 15/06/2018