Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas tehnoloģijas fakultātes 73. absolventu izlaidums

Attēla autors: No LLU arhīva

18. jūnijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Aulā norisinājās Pārtikas tehnoloģijas fakultātes 73. absolventu izlaidums, kur bija pulcējušies mācībspēki, absolventi un viņu viesi, lai sveiktu jaunos profesionāļus.

“Es lepojos ar to, ka šī gada absolventi spējuši izpildīt vienu no svarīgākajiem uzdevumiem savā dzīvē, iegūt to, ko kāds kārojis no bērna gaitām. Šī posma sasniegšanu noteikti ir veicinājusi katra jūsu panākuma definīcija, kas varbūt gadu laikā mainījusies, bet pamatā ikviens noteikti var apgalvot, ka panākumi ir dzīvot savu dzīvi, esot godīgam pret sevi un neļauties citu spiedienam, kā arī sekot savai kaislībai. Izlaidums ir svētki, kā laikā pateicamies ikvienam no jums, kurš veidojis fakultātes vēsturi. Mēs lepojamies ar katru absolventu, kuri, neraugoties uz dažādiem šķēršļiem un grūtībām, ir sekojuši savam mērķim un sasnieguši studiju finiša līniju. Šodien diplomus saņem absolventi, kuri studiju procesā parādījuši savu zinātkāri, neizsīkstošo garu un vēlmi nekad neapstāties pie sasniegtā. Lai ikvienam no jums izdodas pielietot savas iegūtās zināšanas esošā vai jaunā darbavietā un katru dienu sākt ar jaunu mērķi un vēlmi iemācīties ko jaunu,” uzrunā teica LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics.

Šajā gadā studiju maratonu PTF “noskrēja” 24 maģistra studiju absolventi un 76 pamatstudiju absolventi. Profesionālajā augstākās izglītības bakalaura studiju programmā “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība” 29 absolventi ieguva profesionālo bakalauru uzņēmējdarbībā un restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikāciju. Savukārt akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmu “Pārtikas zinības” šogad beidza septiņi jaunie speciālisti.

Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija” pārtikas un dzērienu tehnoloģiju inženiera kvalifikāciju ieguva 31 pilna laika un 9 nepilna laika absolventi.

Savukārt akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Pārtikas zinātne” absolventu pulkam pievienojās 15 jaunie speciālisti, bet akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas „Uzturzinātne” absolventiem pievienojās vēl deviņi speciālisti, kuri diplomus saņēma jau 8. jūnijā. Studiju programma “Uzturzinātne” tiek realizēta sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) un Rīgas Stradiņa universitāti, tādējādi studiju laikā tiek sagatavoti kvalificēti uzturzinātnes speciālisti, kuri spēj veikt zinātniskās pētniecības darbu uztura, pārtikas, bioķīmijas un toksikoloģijas jomā, kā arī spēj analizēt un ģenerēt jaunas idejas un alternatīvas pieejas uzturzinātnē sabiedrības veselības veicināšanai un ar uzturu saistīto slimību aizkavēšanai, īstenojot Pasaules Veselības organizācijas, Eiropas Savienības un Latvijas uzturpolitikas mērķus.

LLU rektore Irina Pilvere atklāj, ka dzīvē ikvienam nāksies saskarties ar dažādiem izaicinājumiem, ko vajadzēs pieņemt un spēt atrisināt. “Es ceru, ka jūsu pieņemtie izaicinājumi vienmēr novedīs pie mērķa. Jūs noteikti būsiet tie, kuri palīdzēs mūsu topošajiem un tagadējiem studentiem ar prakšu vietām, ar padomu un dalīsieties uzkrātajā pieredzē, lai arī viņi sasniegtu savu izvirzīto mērķi. Lai vienmēr veiksme stāv jums blakus, jo tad, kad nogrima Titāniks, tad nogrima gan bagātie, gan drosmīgie, bet izdzīvoja tie, kuriem veicās,” novēl LLU rektore I. Pilvere. Kā arī noslēgumā jaunajiem speciālistiem tika atgādināts, ka ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater.

Šogad LLU absolvē 733 jaunie speciālisti dažādās studiju programmās. Kā nākamie diplomus saņems 21. jūnijā Informācijas tehnoloģiju fakultātes un Meža fakultātes jaunie speciālisti, savukārt 22. jūnijā absolventu pulkam pievienosies Tehniskās fakultātes un Lauksaimniecības fakultātes jaunie nozares pārstāvji. 

Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventu izlaiduma bildes lejupielādēt var šeit.

Pievienots 18/06/2018