Pārlekt uz galveno saturu

Lauksaimniecības nozares profesionāļi saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

Tradicionāli pirms Jāņiem izlaidumu svinēja LLU Lauksaimniecības fakultātes (LF) absolventi. 22. jūnijā diplomus saņēma 81 jaunie agronomi, zootehniķi, lauksaimniecības uzņēmumu vadītāji un lauksaimniecības zinātņu maģistri, no tiem bakalaura grādu ieguva 68 jaunie profesionāļi, savukārt 13 – maģistra grādu.

"Pirms latviešu tautas nozīmīgākajiem gadskārtas svētkiem ir ļoti stipra un iesakņojusies tradīcija pasniegt diplomus Lauksaimniecības fakultātes absolventiem. Šis gads ir īpašs, jo Latvijas valsts atzīmē 100 gadu jubileju, bet cita šī gada iezīme nav tik pozitīvi iedvesmojoša, jo vienā lauksaimniecības gadā bija novērojami gan stipri plūdi rudenī un ziemā, gan liels karstums maijā un jūnijā. Šī gada izlaiduma diena iezīmējās ar vēju, kas pat nesa absolventu cepures pa gaisu, bet tas liek mums aizdomāties par dabas varenumu. Mainīgie laikapstākļi pierāda tikai to, ka lauksaimniekiem jābūt sīkstiem, izturīgiem un gudriem. Šis ir fakultātes un universitātes ražas laiks, ko šogad jau iezīmē liepziedu smarža. Mēs esam priecīgi par ikvienu jauno speciālistu, kurš šodien saņem diplomu. Lai šī gada 81 absolvents varētu nonākt finiša taisnē, studiju procesā tika pārvarēti dažādi šķēršļi un pārbaudīta studentu izturība, kas jaunos nozares speciālistus aizveda līdz mērķim,” klātesošos un absolventus uzrunā LLU Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile.  

Kā pirmie diplomus saņēma 13 akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Lauksaimniecība” jaunie speciālisti, kuri studiju procesā varēja izvēlēties kādu no specializācijas virzieniem - dārzeņkopība, augļkopība, augkopība, selekcija un sēklkopība, agroķīmija, augu aizsardzība, augu bioloģija, dzīvnieku ēdināšana, dzīvnieku audzēšana un bioloģiskā lauksaimniecība.

Savukārt profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu “Lauksaimniecība” absolvēja 68 studenti, t. sk. 27 no viņiem ieguva kvalifikāciju “agronoms ar specializāciju laukkopībā”, astoņi – kvalifikāciju “ciltslietu zootehniķis”, 10 – kvalifikāciju “agronoms ar specializāciju dārzkopībā” un 23 – kvalifikāciju “lauksaimniecības uzņēmuma vadītājs”.

Izlaiduma noslēgumā LLU rektore I. Pilvere absolventiem atgādināja, ka ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater.

2018. gada izlaiduma laiks LLU noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu.

Lauksaimniecības fakultātes absolventu izlaiduma bildes lejupielādēt var šeit.

Pievienots 22/06/2018