Pārlekt uz galveno saturu

TF mehu saimei pievienojas 129 absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

22. jūnijā LLU Aulā norisinājās Tehniskās fakultātes (TF) absolventu izlaidums, kā laikā tika sveikti 129 jaunie speciālisti, no kuriem 96 ieguva bakalaura grādu, bet 33 – maģistra grādu. Bez diplomiem katrs no absolventiem saņēma fakultātes žetonu - nozīmīti, kas simbolizē piederību Mehu saimei.

"Šī gada absolventi var sevi dēvēt par “jubilejas ražu”, jo izlaidumi Tehniskajā fakultātē notiek 70. gadu. Un ar to es arī Jūs visus apsveicu! Šogad visi savās runās akcentē, ka ir Latvijas valsts simtgades gads un, tad nu katrs pasākums tiek nosaukts par “simtgades skrējienu”, “simtgades konferenci”, “simtgades dziesmu svētkiem” u.tml., bet tur jau nekā nepareiza nav. Jūs esat un paliksiet “simtgades absolventi”. Bet es gribētu minēt tādu pieticīgāku skaitli – četri, jo šis ir mans ceturtais izlaidums. Laiks skrien vēja spārniem un 2014. gada jūlijā sāku pildīt dekāna pienākumus un augustā, kad daudzi no jums startēja pamatstudijām, es mēģināju apgūt, kas man jādara jauno studentu uzņemšanā, bet nu jau mans ievēlēšanas termiņš tuvojas beigām. Tāpēc vienmēr paliksiet mani absolventi – no uzņemšanas līdz diplomu pasniegšanai. Un par to es esmu lepns. Lai veiksme pavada jūs visās turpmākajās gaitās! Un, tāpat kā visi citi fakultātes absolventi, vienmēr esiet pie mums laipni gaidīti," gandarīti absolventus un klātesošos uzrunā Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis.

Kā pirmie TF izlaidumā diplomus saņēma 14 inženierzinātņu maģistri – akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātne” absolventi, kā arī pieci izglītības zinātņu maģistri pedagoģijā (akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Pedagoģija” absolventi) un 14 izglītības zinātņu maģistri karjeras konsultēšanā (profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas “Karjeras konsultants” absolventi).

Izlaidumā diplomus saņēma arī 80 inženierzinātņu pamatstudiju programmu absolventi – 38 akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātne” absolventi, 19 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Lietišķā enerģētika” un 23 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Mašīnu projektēšana un ražošana” absolventi. Diplomu ieguva arī septiņi jaunie skolotāji – profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Mājas vides izglītībā” absolventi.

Diplomus saņēma arī deviņi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Tehniskais eksperts” absolventi, iegūstot sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta kvalifikāciju. Savukārt astoņi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Profesionālās izglītības skolotājs” absolventi diplomus saņēma jau šī gada izlaiduma ziemas sesijā.

Fakultātes vadība lepojas ar saviem studentiem, kuri studiju laikā ir aktīvi darbojušies LLU Studējošo pašpārvaldē, sportojuši, dejojuši un iesaistījušies citās ārpus studiju aktivitātēs. Tāpat arī vairāki no absolventiem studiju laikā ir saņēmuši stipendijas un īpašas balvas - Kaspars Krauze – Kārļa Ulmaņa stipendiju, Emīls Freibergs – Oļģerta Ozola stipendiju, Inga Grizāne – Gunta Rudzīša stipendiju, Elvis Ērmanis – LLU Senāta un Konekesko stipendijas, Anna Ozoliņa – Artūra un Ērikas Gerhardu stipendiju, Dainis Vaļeika, Jānis Ozols un Emīls Lankovskis – Konekesko stipendiju.

Izlaiduma noslēgumā LLU rektore I. Pilvere absolventus aicināja izmantot izaicinājumus, ar ko nāksies saskarties darba dzīvē un turpmākajās studijās, kā arī atgādināja, ka ikviens absolvents ir mīļi gaidīts savā Alma Mater.

2018. gada izlaiduma laiks LLU noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes jauno speciālistu sveikšanu.

Tehniskās fakultātes absolventu izlaiduma bildes lejupielādēt var šeit.

Pievienots 22/06/2018