Pārlekt uz galveno saturu

LLU īsteno projektu par valsts vides monitoringu un kontroles sistēmu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un ūdenssaimniecības katedra sadarbībā ar Latvijas vides aizsardzības fonda administrāciju piedalās ES Kohēzijas fonda projekta Nr. 5.4.2.2/17/I/002 “Valsts vides monitoringa programmu un kontroles sistēmas attīstība un sabiedrības līdzdalības veicināšana, pilnveidojot nacionālas nozīmes vides informācijas un izglītības centru infrastruktūru” realizācijā. Projekts tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.4.2. specifiskā atbalsta mērķa “Nodrošināt vides monitoringa un kontroles sistēmas attīstību un savlaicīgu vides risku novēršanu, kā arī sabiedrības un līdzdalību vides pārvaldībā” 5.4.2.2. pasākuma “Vides monitoringa un kontroles sistēmas attīstība un sabiedrības līdzdalības vides pārvaldībā veicināšana” ietvaros.

Projekta mērķis ir attīstīt valsts vides monitoringa un kontroles sistēmu un veicināt sabiedrības līdzdalību vides pārvaldībā, pilnveidojot par valsts vides monitoringu un kontroli atbildīgo iestāžu un nacionālās nozīmes vides izglītības un informācijas centru tehnisko nodrošinājumu, kā arī īstenojot sabiedrības iesaistes pasākumus.

2018. gada otrajā ceturksnī projekta ietvaros izsludināts iepirkums, veikta pārvietojamas monitoringa stacijas korpusa (attēlā) iegāde un uzstādīšana mākslīgo mitrzemju mērījumiem zemnieku saimniecībā “Mežacīruļi”, Zaļenieku pagastā.

Ir izstrādātas tehniskās specifikācijas mobilo iekārtu iegādei, kas nodrošinās kvalitatīvu ūdeņu kvalitātes un kvantitātes monitoringa veikšanu. Šobrīd notiek aktīva komunikācija ar iekārtu izplatītājiem un ražotājiem, kas nepieciešama aktuālās tirgus izpētes dokumentācijas sagatavošanai un iepirkuma izsludināšanai.

Turpinās optimāla risinājuma meklēšana, lai aktualizētu īpašumtiesību dokumentāciju un novērojumu stacijā “Vienziemīte” varētu veikt praktiskā profila pārgāznes rekonstrukciju un modernizēšanu.

 

logo

Pievienots 27/06/2018