Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 1261 jaunie LLU studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

3. septembrī LLU Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju 1. kursa studentiem, LLU vadībai, Jelgavas pilsētas vadībai, Satiksmes ministram un studentu korporācijām, svinīgi sveikti LLU studentu saimē 1261 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

"Ar šo Imatrikulācijas aktu mūsu universitātē tiek uzsākts jaunais studiju gads, kas šogad īpaši nozīmīgs vairāku notikumu dēļ - mūsu valsts šogad atzīmē simtgadi, mūsu universitātei 155. gada diena, bet vasarā nosvinējām mūsu senās pils 280. jubileju. Mēs dzīvojam interesantā un intensīvā laikmetā, bet Latvija ir maza valsts, tādējādi tai nav daudz bagātību, kā, piemēram, derīgie izrakteņi, bet mūsu galvenā bagātība ir gudri un zinoši cilvēki. Paldies, ka esat izvēlējušies Latvijas Lauksaimniecības universitāti par savu Alma Mater, jo tikai zināšanas ir tās, kas pēc vairākiem gadiem, kad jūs saņemsiet diplomus, palīdzēs jums būt konkurētspējīgiem darba tirgū. Mēs joprojām esam darba devēju Top 3, līdz ar to jūs būsiet pieprasīti jau studiju laikā. Es ceru, ka izmantosiet visas sniegtās iespējas, aktīvi darbosieties LLU Studentu pašpārvaldē, sportosiet, kā arī izvēlēsieties kļūt par daļu no LLU māksliniecisko kolektīvu dalībniekiem, kuri gan dzied, gan dejo, gan spēlē teātrī. Novēlu ikvienam, lai pavadītie gadi Latvijas Lauksaimniecības universitātē būtu veiksmīgi un veicinātu katra studenta izaugsmi," sveicot jaunos studentus teica LLU rektore I. Pilvere.

Īpašā stāstā ar klātesošajiem dalījās Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studente Amanda Kļaviņa, kura ieguvusi Senāta stipendiju. 

"Skatoties uz jums, es atceros, kā pirms trīs gadiem stāvēju tur, kur jūs un biju ļoti priecīga uzsākt studentu dzīvi. Es nezināju, ko sagaidīt, jo biju tikai dzirdējusi nostāstus par to, cik forša dzīve Jelgavā, bet tagad droši jums varu apgalvot, ka studijas Latvijas Labākajā universitātē ir foršas un piedzīvojumiem bagātas. Ne tikai šodien, bet arī visā studiju laikā novēlu jums atrast laiku studentu dzīvei, gatavot tādas maltītes, kas vēl nav aprakstītas recepšu grāmatās, iepazīt jaunus draugus, lēkt neaizmirstamos piedzīvojumos un pieņemt izaicinājumus," novēlēja A. Kļaviņa.

Tāpat studentus sveica Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Satiksmes ministrs Uldis Augulis, LLU Studējošo pašpārvaldes vadītāja Endija Maraka un studentu korporāciju pārstāvji.

Savukārt Satiksmes ministrs Uldis Auguli savā uzrunā norādīja, ka ikviens students ar savām zināšanām un gudrību veido Latvijas nākotni, tādējādi jau tagad svarīgi apzināties, ka zināšanas, ko sniedz universitāte, būs nozīmīgas arī nākotnes dzīvē. “Informācijas tehnoloģiju, inženierzinātņu, ekonomikas, būvniecības, vides, kā arī augstākā un vidējā līmeņa speciālisti ir nepieciešami jau šodien. Novēlu ikdienu gūt zināšanas, būt gudriem, jo Latvijas tautsaimniecība jūs jau gaida,” klātesošos uzrunā Latvijas satiksmes ministrs U. Augulis.

Pēc svinīgā Imatrikulācijas akta visi klātesošie devās uz aleju Jelgavas pils dienvidu pusē, lai guldītu jaunu bruģakmeni akadēmiskajā ceļā, kas simbolizēs 2018. gada pirmkursnieku ceļa sākumu augstākajā izglītībā un nodotu studentu parakstītu vēstījumu nākamajām paaudzēm, kurš turpmāk glabāsies LLU muzejā.

Studijas rudenī LLU sāks un turpinās vairāk nekā 100 ārvalstu studenti un 3. septembris ir arī pirmā studiju gada diena viņiem. Pirmajā nedēļā viņi iepazīs LLU, Jelgavu un Latviju, lai 10. septembrī sāktu studijas. Citiem 1. kursa studentiem pirmās lekcijas sāksies rīt, 4. septembrī, bet vecāko kursu studenti tās aizvadījuši jau šodien.

Visas fotogrāfijas no pasākuma pieejamas šeit.

Pievienots 03/09/2018