Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Ministru kabineta Atzinības rakstus saņems trīs LLU mācībspēki

23. oktobrī Latvijas Valsts valdība pieņēma lēmumu par Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķiršanu izcilām Latvijas personībām, kas ar savu darbu sniegušas nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības, izglītības un kultūras attīstībā.  Viņu vidū arī trīs LLU pārstāves – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes profesores Baiba Rivža un Irina Pilvere, un tautas deju ansambļa “Kalve” mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja.

Ministru kabineta Atzinības rakstu LLU profesorei Baibai Rivžai piešķirs par valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV – "Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai – jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (2014–2018)" rezultatīvo vadību. Profesore ir arī Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, biedrības "Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija" prezidente, habilitētā ekonomikas doktore.

Savukārt LLU profesorei, rektorei un vadošajai pētniecei Irinai Pilverei apbalvojumu piešķirs par nozīmīgu ieguldījumu augstākās izglītības un zinātnes attīstībā, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes un lauksaimniecības un meža nozares attīstībā.

Ministru kabineta Atzinības rakstus saņems arī XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju virsvadītāji, tostarp Gunta Skuja, kura ir ilggadēja LLU TDA “Kalve” mākslinieciskā vadītāja. Augstais apbalvojums viņai piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu, nodrošinot mākslinieciski augstvērtīgu sniegumu Latvijas valsts simtgades XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos.

Atzinības rakstus novembra svētku laikā I. Pilverei un B. Rivžai pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, bet G. Skujai – kultūras ministre Dace Melbārde.

Apbalvojumu piešķiršana notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumiem Nr. 928 "Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi".

 

Pievienots 31/10/2018