Pārlekt uz galveno saturu

Izlaidumā sveikti jaunie pārtikas higiēnas maģistri

14. decembrī LLU Sudraba zālē Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumā tika sveikti 6 profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas "Pārtikas higiēna" absolventi.

Izlaidumā jaunie absolventi saņēma diplomus, kas ir apliecinājums viņu iegūtajai izglītībai un zināšanām. Tos kopā ar studiju programmas direktori Andu Valdovsku un Veterinārmedicīnas fakultātes dekāna pienākumu izpildītāju Kaspars Kovaļenko izsniedza LLU studiju prorektors Aigars Laizāns.

Absolventu ieguldījumu pārtikas higiēnas kā nozares attīstībā izlaidumā akcentēja VMF dekāna pienākumu izpildītājs Kaspars Kovaļenko: „Bez drošas pārtikas nav iespējama droša, labklājīga sabiedrība. Jaunie absolventi to ir sapratuši, tāpēc savulaik arī izvēlējušies šo studiju programmu. Vēlos pateikties draugiem, ģimenei un paziņām, kuri ir ļāvuši absolventiem tik tālu nonākt. Tāpat vēlos pateikties arī pašiem absolventiem, kuri ir ieguldījuši lielu darbu maģistra pētījumu izstrādē, lai padarītu sabiedrību labāku, veselāku un drošāku. Katrs no jūsu pētījumiem ir devis zināšanas kopējā pārtikas higiēnas laukā.

Izlaidumā absolventus sveica viņu ģimenes un draugi, kā arī LLU vadība.

„Pārtikas higiēnas maģistra diploms, ko esat ieguvuši, ir milzīga vērtība. Pasaulē kļūstam turīgāki un gribam ēst arvien labāk. Redzot, kas veikalā tiek piedāvāts, mēs varam tikai brīnīties. Ja kāds man bērnībā būtu teicis, ka es varēšu dzert apelsīnu sulu visu gadu, domātu, kas šis cilvēks melo. Šodien veikalos ir ne tikai apelsīnu sula, bet arī citi produkti. Taču lai tos varētu ēst, mums jābūt pārliecinātiem, ka pārtika ir droša. Tāpēc jūsu specialitāte ir milzīga vērtība gan valstij, sabiedrībai, gan jums pašiem. Novēlu turpināt darbību šajā virzienā, iespējams arī zinātniskajā pētniecībā vai darbojoties kā mūsu kolēģiem augstskolā. Lai jums ir izturība, laba veselība un liela, liela veiksme!” sveicot absolventus, teica studiju prorektors Aigars Laizāns.

Savukārt programmas direktore Anda Valdovska pievienojās studiju prorektoram un saviem absolventiem arī novēlēja veiksmi, taču aicināja aizdomāties par zināšanu nozīmi un to, cik svarīga cilvēka dzīvē ir laime.

Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidums bija pirmais 2018./2019. studiju gada ziemas izlaidums. Tam janvārī sekos arī citu fakultāšu izlaidumi.

Pievienots 14/12/2018