Pārlekt uz galveno saturu

Vides un būvzinātņu fakultāte uzņemta Latvijas ĢIS biedrībā

13. decembrī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) Ģeogrāfiskas informācijas sistēmu (ĢIS) kompetenču centrā viesojās Latvijas ĢIS biedrības pārstāvji, lai iepazītos ar fakultāti un uzņemtu to biedrībā.

Tā kā šī gada aprīlī VBF izveidots ĢIS kompetenču centrs un sāktas apmācības gan studentiem, gan mācībspēkiem un speciālistiem, kuru profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamas zināšanas ĢIS, fakultāte šobrīd jau attīstījusies kā būtisks partneris ĢIS nozarē un izglītībā.

Šī pieredze veicinājusi biedrības interesi par LLU kolēģiem. Tikšanos ar biedrības pārstāvjiem vadīja VBF Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras vadītāja Vivita Puķīte un iepazīstināja viesus gan ar jaunizveidotā centra telpām un aprīkojumu, gan fakultātes un zemes pārvaldības un mērniecības izglītības attīstību Jelgavā.

Latvijas ĢIS biedrība ir sabiedriska organizācija, ko izveidojuši ģeogrāfiskās informācijas sistēmu nozarē strādājošie profesionāļi ar lielu darba pieredzi šajā jomā. Biedrības mērķis ir apvienot fiziskas un juridiskas personas, kas nodarbojas ar sistēmu izstrādi, programmatūras piegādi, ģeotelpiskās informācijas (ĢI) ražošanu un izmantošanu profesionālā darbībā, izglītībā, ikdienā un vaļaspriekos. Biedrības uzdevumi ir popularizēt ĢIS izmantošanas iespējas un tehnoloģijas Latvijā, apzināt ģeotelpiskās informācijas lietotāju vajadzības, attīstīt ar ģeotelpisko informāciju saistītās izglītojošās programmas un pārstāvēt ĢI sektora intereses valsts un starptautiskā līmenī. No 2016.gada aprīļa Latvijas ĢIS biedrība ir Eiropas ģeogrāfiskās informācijas jumta organizācijas EUROGI biedrs (http://eurogi.org/).

Jaunais LLU ĢIS kompetenču centrs izveidots Interreg Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta “Kopīgas GI izglītības izveidošana darba iespēju palielināšanai reģionā (GISEDU, LLI-206)” ietvaros. Projekta mērķis ir palielināt darba iespējas un darbaspēka mobilitāti, lai attīstītu jaunas kompetences ĢIS jomā, kas saskan ar darba tirgus prasībām reģionā, un lai uzlabotu kopīgas ĢIS apmācības iespējas.

Pievienots 14/12/2018