Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Altum un Jelgavas pilsētas dome apbalvo LLU labākos maģistra darbus

19. decembrī LLU svinīgajā Konventa sēdē tika sveikti jaunie maģistri, kuru darbi atzīti kā labākie šādos konkursos: Attīstības finanšu institūcija “Altum” konkurss un Jelgavas pilsētas domes balvas konkurss. Laureātus un viņu zinātniskos vadītājus sveica Altum pārstāve Agrita Sabule, Jelgavas pilsētas domes pārstāve Rita Vectirāne un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidente Baiba Rivža.

Attīstības finanšu institūcijas “Altum” balva jau vairākus gadus tiek pasniegta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu. Balvu pasniedzot, institūcijas pārstāve Agrita Sabule atzina, ka sniegtais atbalsts paredzēts, lai zinātniskie pētījumi, ko LLU izstrādā studenti, tiktu praktiski izmantoti un veicinātu jaunu uzņēmumu veidošanu un uzņēmējdarbības vides uzlabošanos.

2018. gada rudens kārtā “Altum” balva piešķirta diviem maģistra darbiem. Konkursā 1. vietu ieguva Lauksaimniecības fakultātes maģistre Laine Pudāne par maģistra darbu “Precīzo tehnoloģiju nozīme slaucamo govju produktivitātes un ganāmpulka atražošanas rādītāju uzraudzībā”. Darba zinātniskā vadītāja ir profesore, Dr.agr. Daina Kairiša.

Savukārt 2. vieta piešķirta Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistram Jānim Cunskim par maģistra darbu „Kokskaidu granulu ražošanas un attīstības iespējas Latvijā”. Darba zinātniskā vadītāja ir asociētā profesore, Dr.oec. Lāsma Līcīte.

Savukārt Jelgavas pilsētas domes balva izveidota šī gada aprīlī LLMZA, LLU un Jelgavas domes sadarbības ietvaros, lai veicinātu Jelgavas pilsētas un Zemgales reģiona attīstību, atbalstītu zinātniskās izstrādnes un jaunatnes interesi par zinātni. Tā tika pasniegta otro reizi.

Balvas konkursā 1. vietu ieguva Vides un būvzinātņu fakultātes maģistre Jovita Pilecka par maģistra darbu “Ķīmisko elementu ilglaicīgā un īslaicīgā piesārņojuma izplatība Jelgavas pilsētā”. Darba zinātniskā vadītāja ir  Mg.sc.env. Inga Grīnfelde. Bet konkursā 2. vieta piešķirta Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistrei Jutai Šķiporei par maģistra darbu “Viedo pilsētu attīstība Latvijā”. Darba zinātniskā vadītāja ir profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža.

Abu balvu pasniegšana norisinās noslēgto sadarbības līgumu ietvaros starp balvas pasniedzējiem, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un LLU.

Pievienots 20/12/2018