Pārlekt uz galveno saturu

Sveikti LLU studenti – universitātes atpazīstamības veidotāji mediju telpā

Attēla autors: Ruslans Antropovs

Jau otro gadu decembra svinīgajā Konventa sēdē īpaši sumināti LLU studenti konkursa “Students var!” ietvaros, kuri veicinājuši LLU atpazīstamību un ar savu piemēru un sasniegumiem popularizējuši universitātes vārdu, tādējādi izraisot mediju interesi. Šī gada “Students var!” laureāti ir apliecinājums tam, ka studējošie universitāti spēj popularizēt ne vien ar izcilu sniegumu studijās vai pētniecībā, bet arī ārpus studiju aktivitātēs.

“Mūsu vidū ir studenti, kuri ir pierādījuši, ka viņi var izdarīt vairāk, nekā prasa mācībspēks studiju kursa ietvaros, vairāk nekā no viņiem sagaida kursa biedri. Un varbūt pat vairāk nekā viņi paši ir sākotnēji atļāvušies sapņot. Viņi ir nesuši universitātes vārdu Latvijā un pasaulē, parādot izcilu sniegumu dažādās jomās. Tāpēc jau otro gadu pēc kārtas pasniedzam komunikācijas balvu mūsu studentiem, kuri ir popularizējuši LLU masu medijos. Viņi ir radījuši pievienoto vērtību gan savai karjerai, gan universitātei,” stāsta LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

2018. gada konkursa “Students var!” laureāti:

Didzis Melderis – Lauksaimniecības fakultātes dziedošākais students, kurš guvis izcilus panākumus muzikālajā šovā “X faktors”. Viņš ir ne tikai rādījis izcilu muzikālo sniegumu, bet TV pārraidēs ar lepnumu uzsvēris savu studiju vietu Jelgavā. Kā atzīst Didzis: “Esmu zemnieka dēls. Man patīk lauki, lauku dzīve, man ir traktora un kombaina tiesības, un reiz būs jāatgriežas laukos, kas ir arī mājas, gluži kā pasakā.”

Katrīna Elizabete Sīle – Tehniskās fakultātes studente. Jaunā grafiskā dizainere pārstāvēja Latviju un ieguva Ekselences medaļu pasaulē lielākajā jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills, kā arī ir piedalījusies kā Latvijas vēstniece Eiropas profesionālo prasmju nedēļā Vīnē, uzsverot ieguvumus, ko sniedz profesionālā izglītība. Pateicoties savai darbībai, sniegusi vairākas intervijas medijos, aicinot jauniešu mācīties. Kā atzīst Katrīna Elizabete: “No katras vietas jāpaņem, cik daudz ir iespējams, - jāizjautā pasniedzēji, jāpiedalās aktivitātēs un jāpārbauda savas robežas. Kad skaidrs ir profesijas virziens, ar degsmi sirdī jāiet tajā iekšā, paņemot līdzi pieredzi, zināšanas un prieku.”

Sandra Rakickaite – Informācijas tehnoloģiju fakultātes maģistrante, kuras izstrādātais bakalaura darbs “Uz blokķēdes tehnoloģijas balstītu viedo īres līgumu realizācija” atzīts par labāko IKT nozares bakalaura darbu Latvijā. Sandra medijiem atzīst, ka “darba tēmu ieteica vadītājs un pašai pēcāk arī radās interese. Taču paies vēl ilgs laiks, kamēr Latvijā varēs ieviest viedos līgumus.”

Laila Zalāne – Tehniskās fakultātes maģistrante, kuras bakalaura darbs “Bez balsta vēja ģeneratori” atzīts par labāko bakalaura darbu enerģētikā Latvijā. Par jaunās zinātnieces ideju vairākkārt ir interesējušies vēja ģeneratoru izplatītāji un pārdevēji Latvijā, kā arī mācībspēki no dažādām Latvijas universitātēm. Kā saka Laila: “Ir patīkami apzināties, ka ne tikai es esmu atvērta visam jaunajam un vēl nezināmajam, bet arī citi ir ieinteresēti jaunās un inovatīvās lietās.”

Konventa sēdē studenti saņēma atzinības rakstus un piemiņas veltes no LLU, kā arī apsveikumus no savām fakultātēm.

Pievienots 02/01/2019