Pārlekt uz galveno saturu

Aicina apmeklēt konferenci par līdzsvarotu lauksaimniecību

21. februārī LLU Lauksaimniecības fakultāte (LF) aicina apmeklēt gadskārtējo zinātniski praktisko konferenci “Līdzsvarota lauksaimniecība”, kas sāksies plkst. 10.00 LLU Aulā Jelgavas pilī. Ar 2018. gadā veikto pētījumu rezultātiem būs iespēja iepazīties zinātniekiem, konsultantiem, valsts institūciju darbiniekiem, praktiski strādājošiem lauksaimniekiem un studentiem.

Konferences organizācijas grupas vadītāja Dzidra Kreišmane informē, ka konferences organizēšana ik gadus notiek, Lauksaimniecības fakultātei sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības un mežu zinātņu akadēmiju un Latvijas Agronomu biedrību. Aulas foajē būs izlikti apskatīšanai un vērtēšanai stendu ziņojumi, bet sekciju sēdes pēcpusdienā notiks visās trīs lauksaimniecības pamata nozarēs: laukkopībā, dārzkopībā un lopkopībā. Pieredzējušie un jaunie zinātnieki ziņos par pētījumu rezultātiem, strādājot projektos ilgākā lauka periodā, kā arī būs iespēja uzzināt un apspriest pagājušajā gadā iesākto pētījumu sākotnējos rezultātus.

“Zinātniskās konferences ir labs piemērs starpnozaru sadarbībai. LF zinātnieki projektus īsteno kopā ar Agroresursu un ekonomikas zinātniskā institūta, Dārzkopības institūta, Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, Zemkopības zinātniskā institūta, Biotehnoloģiju zinātniskās laboratorijas, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, Lauksaimniecības inženierzinātņu un vides problēmu institūta (Institute for Engineering and Environmental Problems in Agricultural Production, Russia), Industriālās Elektronikas un Elektrotehnikas institūta, Rīgas Tehniskās universitātes kolēģiem. Vairāki pētījumi notiek, sadarbojoties ar ražotājiem no SIA “Latgales dārzeņu loģistika”, SIA “Lejaslīves”, IK Reinis Cīrulis, SIA “Eltex” un Latvijas kazkopības biedrību, par kuriem arī tiks sniegti ziņojumi,” stāsta Dz. Kreišmane.

Ar ziņojumiem piedalīsies arī zinātnieki no Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Veterinārmedicīnas fakultātes, Latvijas Valsts Mežzinātnes institūta “Silava” un Latvijas Humusvielu institūta.

Konferences dalībnieki saņems tēžu krājumu.

 

Pielikums Izmērs
Konferences programma 417.69 KB
Pievienots 18/02/2019