Pārlekt uz galveno saturu

Meža fakultāte triumfē LLU 28. Universiādē badmintonā

Attēla autors: No LLU arhīva

Trešdien, 20. februārī, notika Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 28. universiāde badmintonā. Turnīrā piedalījās 38 studenti, tai skaitā 27 vīrieši un 11 sievietes. Pārstāvētas bija septiņas LLU fakultātes, turklāt bija studenti ne tikai no Latvijas, bet vēl sešām valstīm, tai skaitā Bangladešas, Indijas, Šrilankas, Moldovas, Ungārijas un Krievijas.

Vīriešu vienspēlēs jau otro gadu pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja siguldietis un Lauksaimniecības fakultātes (LF) students Kristaps Kalniņš, kurš neslēpj, ka savu badmintona raketi šobrīd ir nolicis malā, jo daudz laika velta mācībām un darbam savā plašajā saimniecībā. Taču jāatzīmē, ka arī pārējie vīriešu vienspēļu pusfinālisti bija spēlētāji ar pieredzi Latvijas reitinga turnīros, tai skaitā Druvas badmintona skolas audzēknis un LF students Kristaps Liepa, kurš izcīnīja 2.vietu. Savukārt Latvijā jau ilgāk dzīvojošais Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) students no Šrilankas Lakmal Kularatne spēlē par 3.vietu uzvarēja Māri Nagobadu no Tehniskās fakultātes (TF). 

Sieviešu vienspēles uzvarēja Cēsu badmintona skolas audzēkne Elza Lote Buša, kura Jelgavā studē veterinārmedicīnu un regulāri apmeklē badmintona treniņus LLU Sporta centrā. 2.vietā Meža fakultātes (MF) studente no Penkules, Laura Skujevska, kura iepriekš arī ir piedalījusies Latvijas badmintona reitinga turnīros. 3.vietā Ieva Ivbule (MF), kura LLU Sporta centrā badmintonu spēlē bieži, taču cituviet badmintona turnīros vēl nav piedalījusies. Taču LLU Universiādes badmintona turnīrā Ieva Ivbule izcīnīja visvairāk medaļas, tai skaitā arī zelta medaļu gan sieviešu dubultspēlēs pāri ar Lauru Skujevsku, gan arī jauktajās dubultspēlēs pāri ar Iļju Daņilovu.

LLU 28. Universiādes badmintona kopvērtējumā vīriešiem pirmajā vietā Meža fakultāte, otrajā vietā Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, trešajā vietā Lauksaimniecības fakultāte. Arī sievietēm pirmajā vietā Meža fakultāte, otrā vietā Vides un būvzinātņu fakultāte, trešajā vietā Veterinārmedicīnas fakultāte. Kopvērtējumā tika ņemti vērā trīs labākie rezultāti vienspēlēs un divi pāri dubultspēlēs.

Jau vairākus gadus pēc kārtas LLU Universiādes badmintona turnīru atbalstīja mūzikas klubs “Jelgavas Krekli”, kā balvu piešķirot ielūgumus uz pasākumiem, kurus ļoti iecienījuši studenti Jelgavā.

Pievienots 22/02/2019