Pārlekt uz galveno saturu

Jau 14. reizi Jelgavā norisināsies Starptautiskā studentu konference

26. aprīlī LLU, Jelgavā, norisināsies ikgadējā starptautiskā studentu konference “Students on Their Way to Science” (“Studenti ceļā uz zinātni”), kas savulaik veidojusies kā LLU Valodu centra mācībspēku iniciatīva, bet šobrīd atzīta par vienu no lielākajām studentu zinātniskajām konferencēm Centrālajā un Austrumeiropā, kurā piedalās Latvijas un citu valstu universitāšu studenti.

Konferences mērķis ir zinātnisko pētījumu popularizēšana un starpkultūru komunikācijas pieredzes veidošana. Konferences darba valoda ir angļu, līdz ar to svešvalodas prasmju attīstīšana ir viens no būtiskiem ieguvumiem konferences dalībniekiem. Daļai no studentiem tā vienlaikus ir iespēja aprobēt savu bakalaura, maģistra un doktora darbu pētījumu rezultātus, kā arī iegūt zināšanas par pārstāvētās zinātņu nozares pētījumiem citās valstīs.

Konferences darbs 26. aprīlī sāksies ar plenārsēdi plkst. 10.00 Jelgavas pils Sudraba zālē, bet plkst. 13.00 turpināsies ar sekcijām fakultātēs. Šogad konferencē reģistrēti 113 pieteikumi, no kuriem 28 ir ārvalstu studentu pētījumu ziņojumi. Tādējādi konferencē pārstāvētas 10 valstis: Lietuva, Krievija, Baltkrievija, Francija, Polija, Ungārija, Turcija, Uzbekistāna, Tadžikistāna un Latvija.

Visvairāk dalībnieku reģistrējušies sociālo zinātņu un lauksaimniecības sekcijās, taču studējošie lasīs referātus arī veterinārmedicīnā, pārtikas zinātnē, inženierzinātnēs, izglītībā, informācijas tehnoloģijās, vide un būvzinātnēs, mežsaimniecībā un kokapstrādē. Turklāt ziņojumu tēmu loks ir ļoti plašs un aptver netradicionālus pētījuma objektus, piemēram, depresija un diēta, roboti, viedtelefoni, mežs kā pārtikas avots, informācijas tehnoloģiju pielietojums medicīnā, termālais komforts, industriālie dārzi, sēnes kā būvniecības materiāli, pilsētu lauksaimniecība, pašnodarbināto motivācija, smago metālu izplatība, dārzeņu piens, lauku pupas, jāņmaizītes koki, persiki, ķirbju sēklu milti, embriju kvalitāte u.c.

Detalizēta konferences programma būs pieejama konferences mājaslapā http://sws.llu.lv/programme

Pievienots 18/04/2019