Pārlekt uz galveno saturu

LLU pētnieku komanda piedalās konferencē Bulgārijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar jauniem iespaidiem un pieredzi Latvijā atgriezušies LLU pētnieki no 19. starptautiskās starpdisciplinārās zinātniskās konferences “Earth & Planetary Sciences 2019”, kura norisinājās no 28. jūnija līdz 7. jūlijam Albenā (Bulgārijā).

Konferencē piedalījās 15 dažādu valstu zinātnieki, bet Latviju pārstāvēja trīs augstskolas: Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), RISEBA un Ventspils Augstskola. LLU pārstāvēja vairāki pētnieki no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, Vides un būvzinātņu un Meža fakultātes, turklāt plenārsēdē konferences dalībniekus uzrunāja LLU profesore Baiba Rivža. Konferences laikā notika intensīvs darbs vairākās paralēlās sekcijās, darba grupās, kā arī dažādi neformālie pasākumi un noderīgas tikšanās ar citu valstu pārstāvjiem.

Konferenci organizē Bulgārijas Zinātņu akadēmija. To ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši zinātnieku, mācībspēku un praktiķu no visas pasaules. Konferences mērķis ir kopīgiem spēkiem meklēt iespējamos globālo pārmaiņu problēmu risinājumus. Konferences sekcijās ir iekļautas 28 zinātniskās jomas. Ik gadu tiek izdots arī konferences rakstu krājums, kurā iekļautās publikācijas var lasīt Scopus un citās datu bāzēs.

Sīkāka informācija pieejama: https://sgem.org/

Pievienots 12/07/2019