Pārlekt uz galveno saturu

Vēsturiskajā stafetē “Lāpa” uzvar PTF studenti

12. novembra vakarā Jelgavas pils pagalmā jau 48. reizi norisinājās stafete "Lāpa”, kas ik gadu notiek patriotisma mēnesī - novembrī.  Šo vēsturisko tradīciju 1971. gada 17. novembrī aizsāka toreizējās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (tagad LLU) mācībspēks Edvīns Feldmanis un mūsdienās turpina LLU Sporta centrs ar veiklākajiem, ātrākajiem un sportiskākajiem studentiem. Stafetes skrējiena mērķis ir godināt universitātes un Latvijas patriotiskos cilvēkus.

Šogad pēc piecu gadu dominances ceļojošais Edvīna Feldmaņa kauss vairs nenonāca Vides un būvzinātņu fakultātes komandas rokās. To savā īpašumā ieguva Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komanda - Anda Spilberga, Daniela Leitāne, Oskars Lazdāns, Andrejs Bānis, Toms Kampuss. Viņi stafeti veica visātrāk, to paveicot 6 minūtēs un 43,10 sekundēs. Studenti pēc apbalvošanas pauda gatavību noturēt kausu fakultātē arī turpmākos četrus gadus, līdzīgi kā to līdz šim bija izdarījuši Vides un būvzinātņu fakultātes studenti.

Otrajā vietā atkārtoti ierindojās Lauksaimniecības fakultātes komanda - Kitija Konošonoka, Roberta Dubkova, Jānis Umbraško, Kristiāns Kalniņš un Kristiāns Emīls Ābeltiņš. Savukārt trešo vietu izcīnīja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes komanda - Arta Grudule, Agija Smiltiņa, Tomass Neuss – Lucs, Tomass Reinis Tīss un Mārtiņš Freimanis.

Godam distanci 7 minūšu robežās veica arī Vides un būvzinātņu, Meža, Tehniskās un Informācijas tehnoloģiju fakultāšu komandas, taču šoreiz viņu skrējiens bija nedaudz lēnāks.

Stafetes “Lāpa” skrējiena distance sākas un noslēdzas Jelgavas pils pagalma vidū, kur tiek veidots aplis ap Jelgavas pils Rietumu spārnu. Stafetes skrējienā katrs dalībnieks, turot rokā ieslēgtu gaismas lukturīti, veic vienu apli, ievērojot ar lentēm un konusiem iezīmēto distanci. Uzvarētāju komanda, kas distanci veic visātrāk, iegūst īpašumā ceļojošo Edvīna Feldmaņa kausu un piemiņas veltes no LLU Sporta centra.

Vairāk foto no pasākuma studējošie var lejuplādēt Mans LLU

Pievienots 13/11/2019