Pārlekt uz galveno saturu

114 absolventi pievienojas Mehu saimei

Attēla autors: No LLU arhīva

19. jūnijā šīs vasaras lielāko izlaidumu LLU aizvadījusi Tehniskā fakultāte, kurā augstākās izglītības diplomus saņēma 114 absolventi, kuri ieguvuši augstāko izglītību lauksaimniecības inženierzinātnē, mašīnu projektēšanā, lietišķajā enerģētikā, dizainā un amatniecībā, kā arī izglītības zinātnēs.

Atklājot izlaidumu, absolventus uzrunāja Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis: "Šī gada absolventi var sevi dēvēt par Tehniskās fakultātes 72. ražu. Skaitlis nav apaļš, bet ļoti cienījams. Šis pavasaris mums visiem ir īpašs – studijas noslēdzām attālināti, tajā skaitā arī maģistra darbus aizstāvējāt attālināti. Gāja jautri – gan jums, gan mums. Bet vienlaikus ieguvām arī jaunu pieredzi. Mēs ļoti ceram, ka katrs no jums ir ieguvis pie mums noteiktas zināšanas, prasmes un atziņas, kas palīdzēs ne tikai izdzīvot, bet arī veicinās Jūsu turpmākās karjeras izaugsmē. Oficiāli šo zinātību apliecinās jūsu šodien saņemtie diplomi un diplomu pielikumi. Šie dokumenti dod jums tiesības pilntiesīgi pretendēt uz tālāko izglītošanos vai darbu ne tikai Latvijā, tomēr visvairāk jūsu zināšanas un enerģija pašlaik ir vajadzīgas šeit, tāpēc aicinu jūs veidot savu karjeru Latvijā."

Kā pirmie izlaidumā diplomus saņēma 11 inženierzinātņu maģistri – akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas "Lauksaimniecības inženierzinātne" absolventi, kā arī trīs izglītības zinātņu maģistri pedagoģijā (akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas "Pedagoģija" absolventi) un 13 izglītības zinātņu maģistri karjeras konsultēšanā (profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas "Karjeras konsultants" absolventi). Par labākajiem atzīti Jāņa Krastiņa, Gunta Gailuma, Pētera Ālīša, Daiņa Bergšpica, Artūra Zaķa, Laura Vaita, Agates Kļaviņas, Ata Kļaviņa, Leldes Liepas-Liepiņas, Dainas Kanaškas, Ingas Čekšas-Ratnieces, Baibas Purlicas un Ingas Eihentāles maģistra darbi.

Tāpat diplomus saņēma arī 87 inženierzinātņu pamatstudiju programmu absolventi – 23 akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas "Lauksaimniecības inženierzinātne" absolventi, 27 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Lietišķā enerģētika" un 16 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Mašīnu projektēšana un ražošana", kā arī seši profesionālās bakalaura studiju programmas "Dizains un amatniecība" absolventi, kuri ir pirmie šīs studiju programmas absolventi. Diplomu ieguva arī deviņi jaunie skolotāji – profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Mājas vides izglītībā". Kā labākie studiju noslēguma darbu autori šajās studiju programmās ir Edgara Vanaga, Dāvja Grinevica, Līgas Benītes, Dzintara Zaķa, Edgara Valtera, Mārtiņa Jansona, Mārtiņa Elsiņa, Gunta Šeļegovska, Kaspara Panova, Ksenijas Balodes, Zandas Zarumas, Aivara Lamberta, Kristīnes Goldbergas, Annas Līzas Ušerovskas un Edvarda Ezernieka.

Diplomus saņēma arī seši pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Tehniskais eksperts" absolventi, iegūstot sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta kvalifikāciju. Diviem absolventiem - Mārtiņa Veilanda un Maigura Jurkjāna - noslēguma darbi tika atzīti kā labākie. Savukārt septiņi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi diplomus saņēma jau šī gada izlaiduma ziemas sesijā.

Savukārt Tehniskās fakultātes dekāns absolventiem novēlēja: "Ceru, ka neviens no jums nebūs pesimists, tādēļ novēlu būt tiem, kuri spēj pielāgoties situācijai, būt laimīgiem par savām grūti sasniegtajām uzvarām, reizēm izkāpt no savas komforta zonas un riskēt, kā arī paredzēt, kur jūsu darbošanās būs visefektīvākā. Lai veiksme pavada jūs visās turpmākajās gaitās! Un, tāpat kā visi citi fakultātes absolventi, vienmēr esiet pie mums laipni gaidīti. Turpināt studijas, vai vienkārši tāpat – ciemos."

Kopā ar diplomu, ko izsniedza LLU studiju prorektors Aigars Laizāns, pats būdams mehu saimes pārstāvis, absolventi ieguva īpašu mehu nozīmīti, kas apliecinās sabiedrībā viņu piederību mehu saimei.

Kopumā 2020. gadā Tehnisko fakultāti absolvē 121 studenti, no tiem septiņi absolventi diplomus saņēma ziemas izlaidumā janvārī.

2020. gada izlaidumu laiks LLU noslēgsies 30. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes jauno speciālistu sveikšanu.

 

LLU Tehniskās fakultātes augstākā līmeņa studiju absolventu izlaidums.

LLU Tehniskās fakultātes pamatstudiju absolventu izlaidums

Tehniskās fakultātes absolventu fotogrāfijas iespējams lejupielādēt šeit.

 

Pievienots 19/06/2020