Pārlekt uz galveno saturu

Izlaidumā diplomus saņem 34 jaunie veterinārārsti

Attēla autors: No LLU arhīva

30. jūnijā pēdējo izlaidumu 2020. gada vasarā atzīmēja LLU Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF), kurā diplomus saņēma 34 jaunie veterinārārsti. Turklāt gada izskaņā fakultāte svinēja veterinārmedicīnas augstākās izglītības 100. jubilejas gadu Latvijā, bet absolventi šodien pavadīja 96. izlaidumu.

"Dzīve mums ir pierādījusi, ka jūsu fakultātes speciālisti vienmēr ir ļoti pieprasīti un arī šī gada notikumi rāda, ka jūsu izvēlētā specialitāte būs nepieciešama vienmēr. Neskatoties uz dažādām nebūšanām šajā studiju gadā, aicinu būt pozitīviem, skatoties nākotnē. Paldies par ieguldīto darbu studiju laikā, kā arī novēlu ikvienam veiksmi turpmākajās gaitās," absolventus sveic LLU zinātņu prorektore Irina Arhipova.

Šogad diplomus par iegūto izglītību otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā "Veterinārmedicīna" saņēma 34 jaunie veterinārārsti, kuriem studijas ilga sešus gadus. Absolvējot studiju programmu, jaunie censoņi ieguva veterinārārsta kvalifikāciju un darba gaitas var turpināt veterinārajās klīnikās, Pārtikas un veterinārā dienesta iestādēs, veterinārajās laboratorijās, zinātniskajās un mācību iestādēs, veterināro zāļu lieltirgotavās, kā arī aptiekās. LLU īstenotā veterinārmedicīnas augstākā izglītība ir pilnībā starptautiski atzīta, kas nozīmē, ka tā atbilst Eiropas Veterinārās izglītības novērtējuma sistēmai un Veterinārmedicīnas fakultāte Jelgavā ir viena no vadošajām Eiropas valstu veterinārmedicīnas augstākās izglītības iestādēm. Veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas (EAEVE) starptautisko atzinumu ieguvusi līdz 2026. gadam.

Tāpat izlaidumā atzinīgus vārdus un laba vēlējumus teica Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko: "Šis gads mums visiem ir ļoti īpašs – Veterinārmedicīnas fakultātes 100. jubilejas gads un šis ir simtgades izlaidums. Ir bijuši dažādi laiki, kad notikuši izlaidumu, to pierāda arī šis gads, kad Latvijā bija pandēmija. Bet tas ikvienu no jums padara īpašu. Šis jūsu īpašais statuss dod iespēju aizsākt jaunas tradīcijas. Lai arī iepriekšējos gados tika stādīti koki, jūs ieliksiet akmeni, kas simbolizē zināšanu ceļu. Pirmo bruģakmeni jūs ielikāt pirms sešiem gadiem pie LLU galvenās ēkas, bet ceru, ka šis otrais bruģakmens nebūs jūsu pēdējais, bet būs turpinājums jūsu zinību ceļam. Dzīvei nav jābūt saplānotai pa minūtei, pa stundai, pa dienai vai pa gadam, bet jāsaprot tas, ka ne vienmēr visi plāni piepildās. Aicinu būt piesardzīgiem un iezīmēt tikai galvenās vadlīnijas jūsu turpmākajai nākotnei. Lēmumi būs jāpieņem spontāni, vadoties pēc savas sirdsapziņas, intuīcijas un veselā saprāta. Esiet atvērti, nelaidiet garām sniegtās iespējas, jo tādas jums būs ļoti daudz. Un aicinu atcerēties, ka ne visu var izteikt materiālās vērtībās, jo jūsu zināšanas un garīgās vērtības maksā daudz vairāk kā visas pasaules nauda. Esiet humāni, koleģiāli, izpalīdzīgi, atbalstiet viens otru, baudiet dzīvi un turpiniet izglītoties."

Kopumā 2019./2020. studiju gadā Veterinārmedicīnas fakultātē absolvējuši 42 studenti, no kuriem decembrī diplomus saņēma astoņi absolventi no nepilna laika profesionālās maģistra studiju programmas "Pārtikas higiēna".

Veterinārmedicīnas fakultātes izlaiduma tiešraides video.

Fotogrāfijas no Veterinārmedicīnas fakultātes izlaiduma lejupielādēt šeit.

Pievienots 30/06/2020