Pārlekt uz galveno saturu

LLU absolvents Kristaps Bergmanis: "Ja ir iespēja, tad tā ir jāizmanto!"

Attēla autors: No LLU arhīva

Kurzemnieks Kristaps Bergmanis LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) studiju programmu "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" absolvēja 2020. gada jūnijā un šobrīd ir uzsācis darba gaitas Ventspils Tehnikumā kā mācībspēks. Lai gan šis laiks jaunietim ir izaicinājumu pilns, Kristaps ir drošs, ka tas, kas ir vērtīgs, nekad nav viegls.

Tā kā Kristaps pats ir absolvējis Ventspils Tehnikumu, iegūstot viesnīcas pakalpojumu speciālista kvalifikāciju, studijas PTF bija nākamais loģiskais solis karjeras veidošanā. Viņš arī atzīst, ka vairākkārt studiju laikā bijis tālredzīgs, zinot, ka gūtā pieredze palīdzēs ilgtermiņā, kas tā arī ir noticis, jo pedagoga darbs ļoti patīk, ikdiena ir dinamiska un aizraujoša: "Gribu ticēt, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek un, ja ir iespēja, tad tā ir jāizmanto!" LLU absolvents gan atzīst, ka sākotnēji nebija pārliecināts par sevi, taču nolēma riskēt, pieņemot šo izaicinājumu. Pedagoga darbs Kristapam tik ļoti ir iepaticies, ka jaunietis šobrīd, paralēli darbam un studijām maģistrantūrā, apgūst pedagoģiju, lai saprastu, kā veiksmīgāk strādāt ar jauniešiem un spētu pilnvērtīgāk nodot savas zināšanas tālāk.

Kristaps vienmēr ir bijis aktīvs, jau tehnikuma laikā aktīvi darbojies gan sportā, gan pašpārvaldē, arī, uzsākot studijas Jelgavā, sapratis, ka bez sporta un sabiedriskajām aktivitātēm nespēs iztikt. Jaunietis visu studiju laiku trenējies LLU basketbola izlasē, kur, kā pats atzīst – gājis visādi, ņemot vērā gūtās traumas. Mīlestība pret sportiskajām aktivitātēm jaunieti iedvesmojusi informēt fakultātes studentus par plānotajiem sporta pasākumiem, sacensībām, organizēt komandas, kā arī pašam vienmēr piedalīties visās sporta aktivitātēs.

LLU studentiem Kristapa vārds nav svešs – absolvents ne reizi vien ir vadījis dažāda mēroga pasākumus. Kā pats Kristaps atzīst: "Pirmajās reizēs bija liels stress, jo tā ir nopietna atbildība, taču es to uztvēru kā pašizaugsmi un centos sevi pieradināt pie pasākumu vadīšanas, jo zināju, ka tas man nāks tikai par labu. Pasākumu vadīšana palīdz arī pašreizējā darbā, jo jūtos brīvi auditorijas priekšā."

Kristaps smej, ka vienmēr, vadot pasākumus, kaut kas ir noticis ne pēc programmas, tāpēc ir bijis jāimprovizē, taču arī tas ir devis mācību, kā labāk iziet no situācijām, kā reaģēt uz dažādiem apstākļiem. K. Bergmanis atminas, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem bija pasākuma "Uzņēmēja DNS" organizēšana studiju kursa ietvaros, jo tas bija ne tikai jāvada, bet arī jāsadarbojas ar mācībspēkiem, citu fakultāšu studentiem, jāmeklē atbalstītāji, kuri radīja atbildības sajūtu, taču deva arī vislielāko gandarījumu.

Kā vienu no lielākajiem studiju sasniegumiem Kristaps uzskata arī izcili uzrakstīto un aizstāvēto bakalaura darbu. Jaunietis apzināti izvēlējās tēmu, kas atšķiras no citām, rakstot par pārtikas atkritumiem ēdināšanas uzņēmumos, secinot, ka jāveic dažādas izmaiņas valstiskā līmenī, taču atzīmējot, ka ēdināšanas uzņēmumi paši var daudz ko darīt lietas labā pārtikas atkritumu nozarē.

Ieguvis dažādas zināšanas un prasmes, sevi pilnveidojis vairākās nozarēs, Kristaps, runājot par nākotnes plāniem, atzīst, ka viņam ir daudz ideju un plānu: "Necenšos koncentrēties uz vienu jomu, mēģinu paplašināt redzesloku, paralēli mācos, lai kļūtu konkurētspējīgāks darba tirgū. Novēlu jauniešiem padarīt studiju laiku pēc iespējas daudzpusīgāku, jo tas nāk par labu nākotnei. Lai gan saprotu, ka ir studenti, kuri nav tik atvērti uz socializēšanos, uzskatu, ka katram ir iespēja sevi kaut kur atrast!"

 

Pievienots 11/01/2021