Pārlekt uz galveno saturu

Sveikti LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balvas 2020 laureāti

Attēla autors: No LLU arhīva

3. marta vakarā norisinājās tradicionālā Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studējošo pašpārvaldes (LLU SP) "Gada balva 2020" svētku ceremonija, kas šoreiz norisinājās Youtube kanālā. Lai arī šoreiz nebija iespēja visiem tikties klātienē, tomēr aizvadītā gada skaistāko mirkļu apkopojums ir tapis. Šogad tika sveikti un godināti laureāti 14 dažādās nominācijās. Pasākumā tika izcelti spilgtākie 2020. gada notikumi un godinātas tās personas, kuras devušas būtisku ieguldījumu universitātes tēla celšanā un studējošo labā.

LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balvas 2020 laureāti:

Nominācijā "Mūža ieguldījums" īpaši tika sveikta Maiga Krūzmētra, kura savas darba gaitas uzsāka 1970. gadā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā (tagad Latvijas Lauksaimniecības universitāte). Kā mācībspēks un docente (Emeritus) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē strādāja līdz pat 2010. gadam, veltot lielāko daļu savas darba gaitas tieši sociālo zinātņu nozarei. Beidzot docentes darbu, pētniece turpināja veikt dažādus pētījumus valsts, kā arī fundamentālo un lietišķo pētījumu programmās. Pētniece 21. janvārī atzīmēja savu 90. dzimšanas dienu un arī šodien sniedz devumu sabiedrības labklājības veicināšanā.

Nominācijā "Gada dekāns" balvu saņēma Tehniskās fakultātes profesors, dekāns Ilmārs Dukulis, kurš ir lielisks vadītājs, organizators, taču galvenais - cilvēks. Viņš vienmēr iesaistās dažādās aktivitātēs, spēj runāt studentu valodā un atradīs risinājumu jebkurai situācijai. Bet pats svarīgākais – "deg" par savas fakultātes izaugsmi, attīstību, virzību un uzplaukumu.

Nominācijā "Gada iedvesmojošākais mācībspēks" balvu saņēma Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes vieslektore Aļona Irmeja, kura spēj savus studiju kursus "Vienkāršā grāmatvedība" un "Nodokļu uzskaite" vadīt tā, ka studentiem četras nodarbības paiet kā viena. Vienmēr dalās ar praktiskiem piemēriem no dzīves, kas spēj iedvesmot studentus. Viņa tiek raksturo kā atraktīva, smaidīga un gudra.

Nominācijā "Gada students" balva nonāca pie Kitijas Konošonokas no Lauksaimniecības fakultātes. Kitija ir apņēmīga, laipna un aktīva persona, kura spēj iedvesmot arī savus kursabiedrus. Viņa mērķtiecīgi cīnījās par iekļūšanu LLU Studējošo pašpārvaldes valdē, tādējādi jau no pirmās ievēlēšanas dienas aktīvi iesaistījās pasākumu organizēšanā. Vairākkārt saņēmusi Valsts finansēto stipendiju, savukārt 2020. gadā kļuva par 110. Kārļa Ulmaņa stipendiāti. Paralēli studijām un darbam pašpārvaldē, viņa darbojas Studentu teātrī un veic pētījumus par pesticīdu kaitīguma ietekmi uz cilvēku organismu.

Nominācijā "Gada aktīvists" balvu saņēma Daina Taupmane no Veterinārmedicīnas fakultātes, kura spēj apvienot studiju procesu ar aktīvu pasākumu organizēšanu un darbu. Viņa paspēj izdarīt ne tikai savus uzticētos darbus, bet palīdzēs arī kolēģiem ar viņu pienākumiem. Tāpat viņa kopā ar citu universitāšu pārstāvjiem iesaistījusies pasākumu organizēšanā ārpus Jelgavas – Latvijas Studentu apvienības "Gada balva 2019" un Studējošo pašpārvalžu sadarbības forums "KUBS14".

Nominācijā "Gada pirmkursnieks" balvu saņēma Linda Līdaka no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes. Viņa ir piedalījusies Erasmus+ programmas mobilitātēs un ar savu pieredzi spēj iedvesmot arī citus. Viņa tiek raksturota kā "saules stars drūmā" dienā, kura gatava doties jebkurā piedzīvojumā.

Nominācijā "LLU gada darbinieks" balva nonāca pie Jelgavas pils administratores Anitas Biezbārdes, kura vienmēr ir laipna, atsaucīga un izpalīdzīga. Ja kāds ir nonācis sarežģītā situācijā pirmajās studiju dienās, nevarot atrast vajadzīgo auditoriju, viņa būs tā, kura palīdzēs nonākt galamērķi. Brīžos, kad ir vēlme vienkārši aprunāties par un ap dzīvi, tad viņa ar lielāko prieku uzklausīs.

Nominācijā "Gada jaunais zinātnieks" balvu saņēma Vides un būvzinātņu fakultātes profesors un vadošais pētnieks Ainis Lagzdiņš. Viņš ir viens no tiem, kurš vada un piedalās dažādos gan vietējā, gan starptautiskā mēroga projektos. Viņš ir par to, lai zinātnē iesaistās jauni cilvēki. Ainis ir savas universitātes, fakultātes un nozares patriots.

Nominācijā "Gada fakultātes studentu pašpārvalde" balvu ieguva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studējošo pašpārvalde, kas aizvadītajā gadā sarīkoja studentiem un mācībspēkiem grandiozākās fakultātes dienas, tāpat izveidoja lielisku sadarbību ar studentu korporāciju "Ventonia". Komanda piedalījās labdarības akcijās "Eņģeļi pār Latviju" un "Eņģeļu pasts", kā arī organizēja savu labdarības akciju četrkājainajiem draugiem dzīvnieku patversmē "Ķepu – ķepā". Panākumu atslēga viņu darbībā slēpjas lieliskos studentos, kuri nekad nebaidās no jauniem izaicinājumiem un vienmēr ir gatavi darīt.

Nominācijā "Ārpusstudiju organizācija" balvu saņēma LLU Lielisko līga, kas brīvprātīgi piedalās un organizē dažādus pasākumus, kā arī nes LLU vārdu ārpus universitātes robežām. Universitātes Lielisko līgas komandā ir gan savas fakultātes patrioti, gan sportisti, gan dejotāji, gan stipendiju laureāti, gan maģistranti un "sarkanā" diploma ieguvēji. Komandā pulcējas visdažādākie studenti, bet devīze visiem viena: "Jo vairāk mēs darām, jo vairāk mēs varam izdarīt".

Nominācijā "Gada notikums" tika atzīts labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju", kurā piedalījās visa LLU saime – mācībspēki, studenti un darbinieki. Kaut arī akcija LLU norisinājās pirmo reizi, tas neapturēja LLU Studējošo pašpārvaldi, fakultāšu studējošo pašpārvaldes (FSP) un aktīvistus cept piparkūkas, lai tās varētu iegūt apmaiņā pret ziedojumiem. Brīnumdarbs ieguva atpazīstamību gan universitātes vidū, gan plašākā mērogā, jo ciemos uz LLU ieradās TV3 filmēšanas grupa.

Nominācijā "Gada ķeza" par negaidītu un nepatīkamu notikumu studenti atzina BigBlueButton (BBB) platformas pārslodzi.

Nominācijā "Gada studentu draugs" balva nonāca Igora Uhaņa rokās, kurš ieņēma Latvijas Studentu apvienībā valdes amatu. Viņš sniedzis vērtīgus padomus LLU Studējošo pašpārvaldei un piedalījies seminārā "LLU&Chill 2020" gan kā žūrijas loceklis popielā, gan kā lektors.

Nominācijā "Gada atbalstītājs" balvu ieguva maiznīca, konditoreja SIA "Cannelle Bakery". Uzņēmums vienmēr atbalstījis LLU organizētos pasākumus un studentus ar savu gardo produkciju. 

LLU Studējošo pašpārvaldes "Gada balva 2020" apbalvošanas ceremonija iespējams noskatīties Youtube kanālā.

Jāatzīmē, ka LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balva pirmo reizi tika pasniegta 2006. gada Ziemassvētku ballē. Šobrīd šī tradīcija ir jau 15 gadus ilga un sumina gada nozīmīgākos notikumus, darbiniekus, studentus un atbalstītājus.

Pievienots 04/03/2021