Pārlekt uz galveno saturu

Tiešsaistes pasākumā informēs par IT darba un studiju iespējām Jelgavā

Ceturtdien, 8. aprīlī plkst. 15.00 Jelgavā pārstāvētais Latvijas IT uzņēmums “TestDevLab” aicina piedalīties tiešsaistes pasākumā, kurā kopā ar LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāti informēs par IT darba un studiju iespējām Jelgavā, kā arī pārkvalifikācijas iespējām. Šo bezmaksas pasākumu varēs vērot tiešsaistes platformā Zoom. Saite uz pasākumu tiks nosūtīta visiem, kas reģistrēsies: https://ej.uz/it-vebinars-jelgava.

Pasākumā par nepieciešamajām prasmēm IT darba uzsākšanai un karjeras izaugsmes iespējām pastāstīs IT uzņēmums “TestDevLab”, kas Jelgavā sava biroja durvis vēra 2020. gada nogalē. Šobrīd uzņēmumā strādā 280 darbinieki un nodrošina programmatūras testēšanas pakalpojumus gan jaunuzņēmumiem, gan pasaules lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

Sarunā par studiju iespējām IT jomā piedalīsies LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols. Šogad aprit 20 gadu, kopš universitātē dibināta šī fakultāte un studētgribētājiem tiek piedāvātas dažāda līmeņa IT studiju programmas, kas sniedz iespēju izveidot profesionālo karjeru IT nozarē. Sadarbojoties ar dažādiem uzņēmumiem un nepārtraukti pilnveidojot studiju saturu, fakultāte kļuvusi par vienu no svarīgākajiem augstākās izglītības centriem Latvijā šajā jomā. Par to liecina gan darba devēju atsauksmes, gan ikgadējie studiju noslēguma darbu konkursi, kur jelgavniekiem regulāri izdodas iegūt augstākās godalgas valstī.

Šobrīd ikvienam interesentam, kurš ieguvis vidējo izglītību, LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāte piedāvā iegūt izglītību divās pamatstudiju programmās “Datorvadība un datorzinātne” un “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”, no kurām pēdējā papildus bakalaura grādam nodrošina programmēšanas inženiera kvalifikāciju.

Pasākumā tiks runāts par konkrētām iemaņām un zināšanām, kas nepieciešamas, lai uzsāktu veiksmīgu IT karjeru vai veiktu pārkvalifikāciju no citas jomas uz IT. “TestDevLab” šobrīd ir atvērtas 22 vakances IT, pārdošanas un personāla speciālistiem, kā arī tiek nodrošinātas apmaksātas prakses vietas.

“2020. gada notikumi uzskatāmi parādīja tehnoloģiju lielo nozīmi mūsu ikdienā. Tās daudziem cilvēkiem ļauj attālināti turpināt veikt darbus un mācīties. Daudzi uzņēmumi steidz digitalizēt savu darbību un tas ir radījis paaugstinātu pieprasījumu pēc IT speciālistiem. Mēs to izjūtam arī programmatūras testēšanas jomā, tāpēc aicinām apmeklēt šo pasākumu, lai uzzinātu praktiskus padomus, kā nonākt IT jomā. Esam gandarīti par lielisko sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, tāpēc biroja atvēršana Jelgavā bija likumsakarīgs solis. Prieks, ka varam mūsu darbiniekiem nodrošināt ērtus darba apstākļus,” teic “TestDevLab” līdzdibinātājs Ervins Grīnfelds.

Interesenti aicināti reģistrēties dalībai pasākumā šeit: https://ej.uz/it-vebinars-jelgava. Pēc reģistrēšanās īsi pirms pasākuma norises uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīta visa nepieciešamā informācija, lai pieslēgtos tiešsaistes pasākumam. Pasākuma video ieraksts vēlāk būs pieejams arī “TestDevLab” Facebook lapā.

2011. gadā Latvijā izveidotais uzņēmums TestDevLab nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. Starp uzņēmuma klientiem ir gan jaunuzņēmumi, gan starptautiski milži kā Microsoft, Skype, Orange, Telefonica, Airbnb u.c. Uzņēmuma testēto programmatūru lieto vairāk nekā 3 miljardi cilvēku visā pasaulē. TestDevLab ir saņēmis LIAA Eksporta un inovācijas balvu, The Red Jackets Eksporta izcilības balvu un vairākus gadus pēc kārtas uzņēmuma radītie testēšanas produkti ir augstu novērtēti prestižajā European Software Testing Awards konkursā. 2019. gadā TestDevLab ieguva informācijas drošības pārvaldības standarta ISO/IEC 27001:2013 sertifikātu.

Pievienots 25/03/2021