Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskajā ainavu arhitektūras mēnesī aicina piedalīties konferencē

Attēla autors: No LLU arhīva

Pavasaris ir atdzimšanas laiks, kas vislabāk raksturo ainavu arhitektūras profesijas pārstāvjus un nozares būtību. Arī šogad, atzīmējot ainavu arhitektūras mēnesi aprīlī, LLU Vides un būvzinātņu fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas katedra aicina ikvienu interesentu piedalīties zinātniski praktiskajā konferencē "Ainava / Procesi / Tendences", kas norisināsies 23. aprīlī no plkst. 10.00 Zoom platformā: https://ej.uz/qyd4.

Konferencē ar aktualitātēm, jaunākajiem projektiem un pētījumiem ainavu arhitektūrā dalīsies akadēmiskās un biznesa vides pārstāvji. Konferences ieskaņā stāstīs gan par ainavas izmaiņām Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu apkārtnē, gan Bauskas pilsētas upju ainavas un zaļās infrastruktūras tematiskā plānojuma izstrādi un rezultātiem. Savukārt SIA "Viedo vidi" un SIA "Labie koki" iepazīstinās ar jaunā bērnu atpūtas un rotaļu laukuma tapšanu Uzvaras parkā, Jelgavā, kurā paredzēti galvenokārt koka rotaļu elementi un tiks izmantoti nestandarta risinājumi, kas rada papildus izaicinājumus gan projektēšanas, gan būvniecības gaitā. Tāpat pilsētplānotājs Mark Geldof dalīsies pārdomās par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz pilsētu plānošanas jautājumiem un izraisītajām sekām. Turklāt, meklējot iespējas pavadīt laiku svaigā gaisā un aktīvi darboties, popularitāti pilsētnieku vidū iegūst urbānā dārzkopība. Par Rīgas Sporta pils dārzu projekta aktivitātēm un sabiedrības iesaistīšanu pastāstīs ainavu arhitekte Ilze Rukšāne.

Savukārt konferences diskusijas daļā ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus par iepriekš minētajām tēmām, kā arī dalīties ar labās prakses piemēriem ainavu arhitektūras nozarē.

Taču izskaņā LLU Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras pārstāvji atklās jaunāko pētniecisko projektu pieredzi un atziņas, bet universitātes doktoranti prezentēs izstrādāto pētījumu tēmas un līdz šim paveikto.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Doc., Dr.arch. Kristīni Vuguli e-pastā: kristine.vugule@llu.lv

Afiša

 

Pievienots 15/04/2021