Pārlekt uz galveno saturu

Aicina piedalīties seminārā par Eiropas zaļā kursa iespējām un riskiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Par ilgtspējīgiem vides un klimata problēmu risinājumiem pēdējo gadu laikā tiek arvien vairāk diskutēts, aicinot arī sabiedrību iesaistīties, mainot ikdienas paradumus. Lai veicinātu izpratni un dalītos ar labās prakses piemēriem par Eiropas zaļo kursu, LLU Meža fakultāte 28. aprīlī no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.20 aicina ikvienu interesentu piedalīties tiešsaistes seminārā "Eiropas zaļais kurss. Iespējas un riski Latvijas sabiedrībā".

Seminārā būs iespēja iepazīties ar akadēmiskās un biznesa vides pārstāvju skatījumu un viedokļiem par Eiropas zaļā kursa mērķiem, to īstenošanu Latvijā, kā arī ilgtspējīgu attīstību. Semināru ar atziņām no pētījumiem atklās LLU rektore Irina Pilvere un pētnieks Aleksejs Nipers, analizējot zemes izmantošanas iespējas Latvijā.

Savukārt Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss aicinās  uz Eiropas zaļo kursu paskatīties no dažādām pozīcijām un uzdos jautājumu – vai tā ir politika, vai bizness?

Turpinājumā būs arī iespēja noklausīties bankas "Luminor" ekonomista Pētera Strautiņa ziņojumu par Latvijas rūpniecību un tās lomu reģionu ekonomikas veidošanā.

Seminārā noslēgumā ar savu kā uzņēmēja pieredzi dalīsies AS "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis. Viņš skaidros ilgtspējīgas attīstības principus no trīs perspektīvām: cilvēka, sabiedrības un uzņēmuma.  

Seminārs norisināsies Zoom platformā un tajā varēs piedalīties iepriekš dalību reģistrējušie interesenti. Pieteikšanās semināram tiek organizēta elektroniski, izmantojot šo saiti. Dati, kas tiks norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Eiropas zaļā kursa mērķis līdz 2050. gadam ir panākt klimatneitralitāti, kas nozīmē, ka tiek neitralizētas siltumnīcefekta gāzes, ekonomikas izaugsme ir atsaistīta no resursu izmantošanas un nodrošināta līdzsvarota visu reģionu attīstība. Kā minēts ES plānošanas dokumentos, to būs iespējams īstenot, veicinot resursu efektīvu izmantošanu, pārejot uz tīru aprites ekonomiku, atjaunojot bioloģisko daudzveidību un samazinot piesārņojumu.

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.momenti.lv)

Pievienots 18/04/2021