Pārlekt uz galveno saturu

Tehniskās fakultātes absolvents Andrejs Stoļarovs: "Absolvējot LLU, ceļi būs plaši atvērti"

Attēla autors: No LLU arhīva

Andreja Stoļarova LLU stāsts sākās 2000. gadā, kad viņam bija iespēja iestāties LLU Tehniskajā fakultātē (TF). Tajā brīdī viņš par Mehu brālību vai to, kāds kodols veidojas ap kursabiedriem, neko nezināja. Pamanot, ka tehniskās zināšanas ir Andreja stiprā puse, LLU viņam ieteica klases audzinātāja un, devies uz Atvērto durvju dienām, jaunietis saprata, ka Jelgava būs īstā izvēle. Studiju laiks veiksmīgi noslēdzies 2005. gadā, kad absolvēta studiju programma "Lauksaimniecības inženierzinātne".

Šobrīd Andrejs ir tehniskais direktors uzņēmumā SIA "Intrac Latvija". Par savu karjeras ceļu viņš stāsta: "Pēc augstskolas absolvēšanas pagāja viens gads līdz es nonācu "Intrac Latvija", kur strādāju jau 15 gadus. Uzņēmumā palīdzēja iekārtoties Mehu brālība, kura īstajā laikā iedeva pareizās koordinātes un kontaktus. Piecus gadus nostrādāju kā servisa inženieris, tad, pateicoties aktīvajai darbībai, kļuvu par servisa inženiertehnisko projektu vadītāju, kas bija nākamie pieci gadi, un tagad jau rit piektais gads, kad esmu tehniskā direktora amatā. Strādājot par servisa inženieri, man bija iespēja tehniski iedziļināties smago spēkratu uzbūvē un tehniskā atbalsta niansēs, kā projektu vadītājam lielu daļu laika aizņēma pārdošanas un komunikācijas prasmju slīpēšana un šobrīd, strādājot tehniskā direktora amatā, varu teikt, ka galvas tiesu no šī darba aizņem darbs ar cilvēkiem."

Papildus tehniskā direktora amatam pirms diviem gadiem, uz brīvprātības principa, Andrejam bija iespēja iesaistīties profesionālās izglītības pasaulē un kļūt par Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) paspārnē nodibinātā Metālapstrādes, Mašīnbūves un mašīnzinību neatkarīgo ekspertu padomes (NEP) Smago spēkratu apakšpadomes vadītāju. "Smago spēkratu NEP cītīgi iesaistās profesionālās izglītības procesos, lai celtu gan smago spēkratu mehāniķu profesijas prestižu, gan arī saistošās profesijas, tai skaitā inženierus," uzsver LLU absolvents.

Atminoties studiju laiku, Andrejs atzīst, ka lielākais izaicinājums bija izdzīvot pirmos divus gadus, jo studijas kopā ar studentu dzīvi esot prasījušas daudz enerģijas un grūtākais bija "nenoiet no ceļa" par spīti dažādiem vilinājumiem. Andrejs akcentē arī to, ka liela nozīme veiksmīgām studijām bija atbalsts no fakultātes mācībspēku puses, jo jebkuru problēmu varēja risināt, pasniedzēji iedziļinājās, palīdzēja un tas esot ļāvis vieglāk pārciest sarežģītākos studiju procesa periodus.

"Tehniskā fakultāte saistās tikai ar pozitīvām atmiņām, jo ieaudzināja Mehu brālību, kopīgumu, caur Mehu dienām un pārējām aktivitātēm. Ja uz vakanci uzņēmumā piesakās mehs, tad viņam noteikti ir pavisam cita uzticības latiņa un ir vēlme savējiem palīdzēt. Studiju laikā ļoti novērtējām Mehu dienas un citus pasākumus. Arī ar saviem kursabiedriem vēl joprojām uzturam attiecības un ir prieks redzēt, ka visi ir atraduši dzīvē savu vietu. Cenšamies vasarās vienmēr savākties kopā uz neoficiālo salidojumu," stāsta Andrejs.

Uzņēmumā "Intrac Latvija" strādā ap 10 darbinieku, kuri absolvējuši Tehnisko fakultāti, turklāt jau divus gadus uzņēmums atbalsta darbiniekus, kuri vēlas studēt LLU neklātienē, mehos. Pašlaik šo iespēju izmanto četri uzņēmuma darbinieki un Andrejs atzīst, ka šādā veidā tiek audzēta nākamā inženieru paaudze.

Būdams LLU patriots, Andrejs Stoļarovs atzīst: "Vēlos apsveikt tos, kuri ir izvēlējušies studijas LLU un Tehniskajā fakultātē, jo tā viennozīmīgi ir labākā izvēle, ko viņi ir izdarījuši. Absolvējot LLU, jauniešiem ceļi būs ļoti plaši atvērti."

Pievienots 25/05/2021