Pārlekt uz galveno saturu

LLU sācies 2021. gada vasaras izlaidumu laiks

Attēla autors: No LLU arhīva

No 17. jūnija līdz 23. jūlijam norisinās skaistākais Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vasaras notikums – diplomu izsniegšana. Šogad augstākās izglītības diplomus saņem gandrīz 600 absolventu no astoņām LLU fakultātēm. Papildus tam, trīs absolventes saņem arī izcilības jeb "sarkanos" diplomus, kas pierāda studentu mērķtiecību, spējot uzrādīt īpaši augstus studiju rezultātus. Diplomu izsniegšana ir organizēta, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

"Izlaidumi vienmēr mūsu universitātē ir svētku laiks. Ikviens no jums saprot, ka diplomam ir ļoti liels svars un vērtība, it īpaši laikā, kad studentiem nebija iespēja apmeklēt nodarbības klātienē. Jums vajadzēja pierādīt savu neatlaidību, darba sparu un, protams, arī drosmi, lai tiktu galā ar visiem izaicinājumiem. Šajā laikā gan absolventi, gan mācībspēki ir mācījušies dažādas lietas, kas citādos apstākļos tik ātri netiktu apgūtas, bet dzīve mūs piespieda mainīties un tikt galā ar šiem izaicinājumiem. Novēlu ikvienam domāt labas domas un darīt labus darbus, bet nekad neaizmirst par savu Alma Mater, kur vienmēr būsiet gaidīti," vēl LLU rektore Irina Pilvere. 

Šogad, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, fakultāšu izlaidumi tiek organizēti pēc plūsmas metodes - absolventiem ierodas Jelgavas pilī no parka puses, caur Dienvidu kolonādes durvīm. Tālāk studentu plūsma tiek virzīta caur LLU Aulas foajē uz Sudraba zāli, kur notiek diploma saņemšana. Pēc tam absolventi dodas uz vītņu kāpnēm, kur varēs nofotografēties pie foto sienas, tālāk ejot uz pils pagalmu, kur būs iespēja īpaši pavadīt svētku mirkli.

Izlaidumi norisināsies astoņu fakultāšu absolventiem:

17.06. plkst. 14.00 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventu izlaidums.

18.06. plkst. 11.00 Vides un būvzinātņu fakultātes absolventu izlaidums.

18.06. plkst. 15.00 Informācijas tehnoloģiju fakultātes absolventu izlaidums.

21.06. plkst. 11.00 Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventu izlaidums.

21.06. plkst. 15.00 Meža fakultātes absolventu izlaidums.

22.06. plkst. 11.00 Tehniskās fakultātes absolventu izlaidums.

22.06. plkst. 15.00 Lauksaimniecības fakultātes absolventu izlaidums.

23.07. plkst. 14.00 Veterinārmedicīnas fakultātes absolventu izlaidums.

Lai nodrošinātu absolventu un LLU darbinieku tiesības uz veselību, katram plānotajam izlaidumam sagatavota noteikta ierašanās un iziešanas kārtība, ar kuru iespējams iepazīties pie studiju programmu direktoriem, kā arī tiek nodrošināta telpu dezinficēšana. Absolventu kopīga fotografēšanās tiks organizēta tikai ārpus telpām - Jelgavas pils pagalmā, bet izlaiduma laikā fotografēšanu nodrošinās profesionāls fotogrāfs.

Svarīgi! Lūgums mūsu absolventiem Jelgavas pilī ierasties bez viesiem un ziediem (viesi pils telpās netiks ielaisti) un izlaidumu laikā ievērot visas Jelgavas pilī izvietotās norādes, nedrūzmēties, ievērot divu metru distanci un izturēties atbildīgi pret saviem kolēģiem.  Par detalizētu katra izlaiduma norisi atsevišķi informāciju sniegs fakultātēs.

Absolventiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs diplomus saņemt izlaidumā, to būs pēc tam iespēja izdarīt LLU Studiju centrā (178. telpa Jelgavas pilī).

Pievienots 16/06/2021